Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prima ședință a Grupului de lucru pentru elaborarea planului de răspuns şi control al infecţiei COVID-19

   1823

Grupul de lucru pentru elaborarea unui nou plan de răspuns şi control al infecţiei COVID-19 la nivelul municipiului Chişinău, constituit prin dispoziția primarului general, Ion Ceban, s-a întrunit într-o primă ședință. 

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, președintele grupului de lucru, a menţionat că doar prin consolidarea eforturilor dintre autorități și experții în domeniu, cetățenii vor putea beneficia de un document bine elaborat. De menționat că planul municipal se va adapta la planul naţional și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Primarul general, Ion Ceban, a îndemnat cetățenii să nu ignore recomandările autorităților și a medicilor privind măsurile protecție împotriva coronavirusului.

„Nu toţi oamenii conştientizează importanţa respectării solicitărilor specialiștilor. Vom depune eforturi suplimentare și vom oferi întreg suportul grupului de lucru pentru gestionarea situaţiei epidemiologice şi diminuarea infecţiilor la nivel de municipiu”, a declarat edilul.

După elaborarea documentului, grupul de lucru urmează să prezente noul Plan de răspuns şi control al infecţiei COVID-19 în municipiul Chişinău, în conformitate cu Planul de pregătire şi răspuns la infecţia cu coronavirus de tip nou până la data de 15 octombrie 2020.