Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea online a proiectului „AGORA Interreg Danube"

   2488

Viceprimarii Inga Ionesii și Victor Chironda, alătiri de funcționarii responsabili de implementare, vor participa miercuri, 30 septembrie, a.c., la lansarea online, alternativă, a proiectului „AGORA Interreg Danube", unde municipalitatea participă în  calitate de partener.  

Acest eveniment face parte din șirul de acțiuni care înlocuiesc lansarea publică a proiectului și este organizat cu scopul de a prezenta proiectul AGORA unui public mai larg și de a începe promovarea acestuia în orașele-partenere.

Părțile vor discuta despre posiblitatea dezvoltării soluțiilor viitoare pentru spații libere din patrimoniul local, pentru a face față noilor provocări din 10 orașe din regiunea Dunărea (Danube Cities). Reprezentanții din orașele partenere AGORA: Cluj, Praga, Szarvas vor împărtăși experților din Lisbona și Brighton despre experiențele lor, vor face schimb de bune practici.

Proiectul „AGORA - Advanced coGeneration Options for Reintegrating local Assets / Opțiuni Avansate de coGenerare pentru Reintegrarea Activelor locale" din cadrul programului „Interreg Danube Transnational Programme", finanțat din fondurile Uniunii Europene, este o inițiativă care își propune să dezvolte o platformă de instrumente politice care să împuternicească 10 orașe din regiunea dunăreană să devină piloni, catalizatori și mediatori pentru reintroducerea terenurilor și clădirilor neutilizate/ subutilizate în lanțului valoric productiv al orașelor.

Evenimentul va fi transmis live, începând cu ora 13:30, ora locală, pe paginile de facebook: @InterregAGORA și @cooperativecity.org.

Programul evenimentului include:

13:00 - 13:30 Runda de bun venit și prezentare pentru a cunoaște toți participanții la întâlnire.
13:30 - LIVE STREAMING este lansat pe paginile de Facebook @InterregAGORA și @ cooperativecity.org. Evenimentul live va fi moderat de Bahanur Nasya de la Eutropian, managerul de comunicare AGORA.

13:30-14:00 (c.a.) prima parte a evenimentului care introduce noile provocări ale proiectului AGORA și adaptările prin pandemie (vorbitori: Daniela Patti, Dalila Ciulan)
14:00-14:30 (c.a.) a doua parte: doi reprezentanți ai orașului AGORA (Praga și Szravas) își schimbă experiența cu doi reprezentanți ai orașului non-AGORA care lucrează la regenerarea urbană prin economia socială (Brighton și Lisabona).
14:30 sfârșitul transmisiei live;

14:30-15:00 off-streaming final Q&A.