Vizita de lucru în Găgăuzia a ambasadorului României

Vizita de lucru în Găgăuzia a ambasadorului României

Ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa Daniel Ioniță, a efectuat la 17 septembrie 2020 o vizită de lucru în unitatea territorial-autonomă Găgăuzia.
Potrivit unui comunicat de presă, reperele principale ale deplasării de serviciu în această regiune au fost următoarele:

• evaluarea stadiului de construcție a noii clădiri a Liceului de limbă română „Mihai Eminescu” din Comrat, acest proiect fiind realizat cu contribuția semnificativă a Guvernului României;
• participarea la ceremonia de înmânare a echipamentelor și materialelor medicale oferite de RoAid Spitalului Raional din Comrat în valoare de 45.000 euro, proiect inclus în Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aprobat de Guvernul României;
• vizitarea Liceului nr.2 din Ceadîr-Lunga și donarea a câte 20 de manuale de învățare a limbii române pentru clasele I-IV.
Cu această ocazie, ambasadorul României a sintetizat principalii piloni pe care se fundamentează sprijinul României pentru Republica Moldova:
„Educația și sănătatea sunt domenii de excelență pe care România le-a sprijinit și va continua să le sprijine în Republica Moldova, indiferent de oamenii politici aflați la putere.
Susținerea pe care noi o acordăm de fiecare dată cu generozitate și din toată inima cetățenilor Republicii Moldova, nu este condiționată politic și nu depinde de limba vorbită sau de etnia beneficiarilor acesteia.
Totodată, urmărim ca sprijinul României să se completeze de o manieră armonioasă cu proiectele derulate de UE și celelalte state membre UE în Republica Moldova”.
Mai precizăm că proiectul în valoare de 45.000 euro – „Dotarea cu echipament medical a Spitalului Raional din Comrat” a fost inclus în Planul Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, aprobat de Guvernul României.
Acesta a presupus achiziționarea a opt echipamente de monitorizare a funcțiilor vitale, pentru dotarea secției ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) din cadrul spitalului menționat, echipamente necesare asigurării serviciilor medicale pentru pacienții confirmați sau suspecți de infectare cu COVID-19.
Prin acest sprijin România dorește să contribuie la creșterea șanselor de supraviețuire în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 din sudul Republicii Moldova.

Foto: Ambasdorul României la Chișinău, Excelența Sa Daniel Ioniță (în centrul imaginii ), face cunoștință cu desfășurarea lucrărilor de construcție a noii clădiri pentru Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din municipiul Comrat

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed