Breaking News// Autoritățile turce au confirmat informația lui Usatîi: Vlad Plahotniuc se află în Turcia. Stoianoglo a cerut extrădarea fostului lider PD

by D M
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la Ankara au confirmat astăzi informația lui Renato Usatîi, potrivit căruia Vlad Plahotniuc se află în Turcia. Acest lucru reiese dintr-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, în care se menționează despre recepționarea unei notificări oficiale “recepționată astăzi de Procuratura Republicii Moldova despre intrarea învinuitului pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla până în prezent” și în urma căreia procurorul general, Alexandr Stoianoglo a semnat cererea prin care cere autorităților competente de la Ankara extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Întreg setul de acte și materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate colegilor turci, cererea de extrădare având la bază Convenția europeană cu privire la extrădare, semnată la 13 decembrie 1957 la Paris“, se spune în comunicat.

Toate se întâmplă după ce președintele Partidului Nostru și candidatul la președinție, Renato Usatîi, a scris ieri pe Facebook că fostul lider al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a fugit deja de o lună din SUA, iar la ora actuală se afla în Turcia. Usatîi spunea că acest lucru poate fi verificat foarte ușor de către Ministrul de Interne, printr-un demers oficial expediat autorităților turce, iar după răspunsul primit, Procuratura Generală poate solicita extrădarea acestuia, ceea ce s-a și întâmplat. Astăzi, într-o nouă postare, Usatîi a adăugat detalii despre fuga lui Plahotniuc din SUA.

Plahotniuc a aterizat în Istanbul și folosindu-se de diferite pașapoarte, inclusiv false, a vizitat un șir de state, iar după fiecare deplasare se întorcea în Turcia, acolo unde “se simte foarte în siguranță”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa.

Месяц назад, Плахотнюк сбежал из США. Прилетел в Стамбул. Используя разные паспорта ( в том числе и незаконные), посетил…

Gepostet von Усатый Ренато-Renato Usatii am Dienstag, 29. September 2020

Amintim că, Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.