Participă la un seminar gratuit cu Alex Cosmescu. Se va vorbi despre cum să ai de-a face cu un obiect de artă

event

Edu-Art te invită să participi la seminarul „Cum să ai de a face cu un obiect de artă?”, cu Alex Cosmescu, care va cuprinde patru întâlniri. Acestea se vor desfășura pe 29 septembrie și pe 6, 13, 20 octombrie 2020, începând cu ora 17.00.

Fiecare dintre cele patru întâlniri/discuții de grup va folosi ca punct de pornire un obiect de artă. Vom trata practica de abordare a unui obiect de artă, în calitate de un obiect comun pentru investigație în cadrul grupului de participanți. Vom analiza modul în care abordăm un obiect de artă, presupozițiile pe care le avem și spontaneitatea de care dăm dovadă în momentul întâlnirii cu el și vom dezvolta, prin discuții critice, instrumente pentru a deveni capabili să vorbim în mod inteligent despre un obiect de artă cu care avem de a face pentru prima dată, într-un mod ancorat în însuși felul în care intrăm în contact cu el. Pentru a realiza acest lucru, în cadrul fiecărei întâlniri vom examina, împreună, moduri de a avea de-a face cu obiecte de artă realizate în medii diferite, conectate prin tema comună a periferiei.

Alex Cosmescu este cercetător în filosofie și lingvistică, poet. Interese academice – fenomenologia trupului și practicile dialogice, tema centrală fiind investigarea relației dintre trup și limbaj: ce spune despre noi faptul că, în calitate de trupuri, vorbim. Din când în când, publică poezie, articole și recenzii în reviste de cultură și academice.

„Participarea la seminar este gratuită, pentru că noi credem că accesul la educație trebuie asigurat tuturor doritorilor, indiferent de statutul lor economic sau social. Participanții ar trebui să-și acopere singuri costurile aferente călătoriei internaționale, cazării la Chișinău și alte costuri legate de participarea lor”, anunță organizatorii.

Seminarele se vor desfășura timp de trei ore la Zpațiu (str. Al. Șciusev 103, Chișinău). Seminarul de astăzi se va desfășura în format online.

Doritorii se pot înregistra AICI. Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI!

Aviz COVID-19. Toți participanții sunt rugați să își asigure măști și mănuși pentru zilele de lucru în atelier. La rândul nostru, vom asigura dezinfectant pentru mâini și suprafețe și instrumente de lucru, spații de lucru mai largi și posibilitatea de a lucra în aer liber pentru a asigura respectarea distanțării fizice de 1,5 metri. În caz că manifestați simptomele virusului SARS-CoV-2, sunteți rugați să optați doar pentru componentele online propuse în cadrul activității.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente