(video) Premieră mondială: Noua generaţie Dacia Sandero Stepway

Dacia prezintă astăzi în detalii noile LoganSandero și Sandero Stepway, maşini care materializează ADN-ul mărcii de peste Prut. Din start putem afirma că nu mai sunt ceea ce au fost, iar apariţia aceluiaşi sistem de frânare automată de urgenţă ne spune clar că nu mai sunt nişte automobile simple, chiar de buget-buget.

Să încheiem cu noul Sandero Stepway!

Introducere

Devenit un adevărat bestseller, Sandero este, începând din 2017, cel mai vândut autoturism către persoanele fizice din Europa. În același timp, este și cel mai vândut model al mărcii, cele două generații care s-au succedat începând din 2008 cumulând aproape 2.1 milioane de exemplare înmatriculate. Versiunea Sandero Stepway reprezintă 65% din acest total, adică peste 1.3 milioane de unități.

Cu noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway, Dacia își reînnoiește oferta în segmentul modelelor de oraș și în cel al compactelor polivalente, pentru a răspunde tuturor nevoilor clienților particulari. Afișând dimensiuni exterioare comparabile cu cele ale vehiculelor din generația precedentă, acestea oferă, pe lângă designul complet nou, un plus de modernitate, de echipamente și de polivalență, fără a uita spiritul și atributele de fiabilitate ale modelelor anterioare.

Construite pe o platformă nouă, cele trei modele propun o gamă mai bogată de echipamente, beneficiază de un nivel superior de siguranță activă și pasivă și de noi motorizări, printre care o variantă cu alimentare mixtă Benzină/GPL. La toate acestea se adaugă o nouă cutie de viteze automată și o cutie de viteze manuală cu şase trepte.

Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway reprezintă, mai mult decât oricând, cea mai avantajoasă opțiune de achiziție a unui autoturism nou din punctul de vedere al raportului prestații/preț de pe piață.

„Cu această nouă generație, Dacia reînnoiește cele trei modele emblematice care alcătuiesc oferta sa în segmentul B. Cu designul contemporan care exprimă robustețe și dinamism și cu echipamentele lor moderne, cu platforma CMF și motorizările eficiente încorporând ultimele inovații ale Alianței, noile Logan, Sandero și Sandero Stepway oferă mai mult spațiu interior, mai mult confort, mai multă siguranță și mai multă plăcere la volan. Întrucât răspund nevoilor reale ale clienților noștri, ele reprezintă materializarea perfectă a ADN-ului Dacia : mașini care oferă ceea ce contează la cel mai bun preț”, a declarat Mihai Bordeanu, Director Marketing Dacia.

New 2020 Dacia Sandero 2

Caracteristici noul Sandero Stepway:

  • Beneficiind de o gardă la sol supraînălțată, Sandero Stepway este modelul crossover al gamei Dacia. Designul său, atât la exterior cât și la interior, evocă aventura și evadarea în natură. Din punct de vedere vizual, diferențele față de noul Sandero sunt mult mai evidente.
  • Noul Sandero Stepway este ușor de identificat datorită capotei specifice, cu bosaje proeminente precum și a ornamentelor cromate dispuse deasupra proiectoarelor de ceață. Denumirea modelului este vizibilă sub forma unei monograme amplasate în partea inferioară a calandrului. Barele față și spate integrează un scut de protecție a cărui culoare este impregnată în material, astfel încât aspectul său nu este afectat de micile zgârieturi.
  • Noul Sandero Stepway afișează elemente de design specifice universului modelelor crossover, printre care o gardă la sol supraînălțată, de 174 mm în sarcină (+41 mm față de Sandero), datorată în principal diametrului mai mare al anvelopelor, bare de pavilion inscripționate și protecții atât laterale cât și la nivelul pasajelor roților. Roțile cu diametrul de 16 inci sunt echipate cu jante „Flexwheel”, jantele din aliaj fiind disponibile opțional.
  • Barele de pavilion ale modelului Sandero Stepway nu sunt doar aspectuoase, ci și deosebit de practice. În doar câteva secunde, cu ajutorul unei chei amplasate în torpedo, ele pot fi demontate și apoi reașezate transversal, fiind capabile să susțină în această configurație o sarcină utilă de 80 de kilograme, echivalentă cu cea a barelor transversale obișnuite. Acest sistem ingenios, brevetat, evidențiază spiritul Dacia: isteț, practic, simplu și fiabil.
  • La interior se remarcă tapițeria specifică, având imprimată monograma „Stepway”, precum și inserțiile de culoare portocalie, prezente atât la nivelul fețelor de portieră, cât și al planșei de bord.
  • Interiorul face un mare salt înainte pe toate planurile: calitatea prezentării, calitatea materialelor, a finisării, a asamblării, fără a uita evoluțiile în materie de ergonomie și apariția unor noi echipamente. Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway oferă în continuare cel mai bun raport preț/spațiu interior de pe piață.
  • Noul Sandero Stepway dispune de o banchetă spate care oferă spațiu suficient pentru trei adulți. În funcție de versiune, aceasta poate fi rabatată în proporție de 1/3-2/3. La rândul său, portbagajul oferă un volum apreciabil. În cazul modelului Sandero Stepway, acesta dispune (în funcție de versiune) de un planșeu cu două nivele, cu o capacitate totală de 328 litri (310 litri +18 litri). Deschiderea se realizează de la distanță fie cu ajutorul unei comenzi amplasate pe cheie, fie cu ajutorul cardului mâini libere.
  • Spațiul interior este comparabil cu cel oferit de modele din segmentul superior. Noul vehicul propune astfel cel mai mare spațiu din categorie la nivelul picioarelor pentru pasagerii din spate. Față de generația anterioară de modele, spațiul respectiv este mai mare cu 42 mm.
  • În ceea ce privește spațiile de depozitare, acesta oferă un volum total de 21 de litri (cu 2.5 litri mai mult față de modelele anterioare). Astfel de spații sunt disponibile atât sub cotiera centrală (1.4 litri), cât și în partea inferioară a panourilor de uși (față și spate), precum și în spatele scaunelor din față.
  • Materialele folosite la interior sunt de o calitate superioară, în timp ce aspectul și forma noilor scaune din față oferă un plus de confort și o mai bună susținere, datorată în bună măsură noilor tetiere reglabile în înălțime. În funcție de versiune, șoferul are de acum posibilitatea să își regleze poziția scaunului pe verticală (+/- 35 mm).
  • În plus, este posibil reglajul poziției volanului atât pe înălțime (+/- 2.1°) cât și în adâncime (+/- 25 mm) iar opțional este disponibilă o cotieră individuală sau centrală. Un detaliu care va fi apreciat de clienți: mai scurtă, maneta schimbătorului de viteze este de acum mai ușor de utilizat. Sistemul de direcție, cu asistare variabilă 100% electrică asigură o manevrare ușoară și precisă în special în cazul virajelor strânse și al parcării (efortul resimțit este cu 36% mai mic față de generația precedentă de modele).
  • Indiferent de nivelul de echipare, modelul dispune în serie de un suport pentru smartphone (amovibil în funcție de versiune), un ecran pentru calculatorul de bord și comenzi la volan ale regulatorului și limitatorului de viteză, precum și de senzor de lumină și aprindere automată a farurilor. Pentru confortul și siguranța sa, șoferul poate de acum să-și mențină ochii asupra șoselei și mâinile pe volan.
  • În funcție de piață și de versiune, sunt disponibile, fie în serie, fie opțional, următoarele echipamente: un sistem nou de climatizare cu afișaj digital, scaune față încălzite (începând din aprilie 2021), card mâini libere cu deschidere de la distanță a portbagajului, frână de parcare electrică, cameră de marșarier, senzori acustici față și spate pentru asistența la parcare și senzor de ploaie cu acționarea automată a ștergătoarelor de parbriz.
  • Pentru prima dată pe o Dacia, o trapă de pavilion vitrată cu deschidere electrică va fi disponibilă în cursul anului 2021 doar pe noul Sandero și noul Sandero Stepway!
  • Noul Sandero Stepway este disponibil cu trei sisteme multimedia: Media Control, Media Display și Media Nav.
    • În cazul sistemului Media Control, smartphone-ul poate fi așezat într-un locaș amplasat ingenios în partea superioară a planșei de bord. Situat astfel la îndemâna șoferului, smartphone-ul se poate transforma într-un sistem multimedia datorită noii aplicații gratuite Dacia Media Control și a unei conexiuni Bluetooth sau USB. Acest dispozitiv permite accesul ușor la radio, la fișierele muzicale, asigurând totodată preluarea și efectuarea apelurilor telefonice, ascultarea sau vizualizarea mesajelor, utilizarea aplicațiilor GPS și a multor alte funcții, precum recunoașterea vocală Siri sau Android. Pentru un plus de siguranță în timpul șofatului, comenzile radio sunt accesibile atât la volan cât și pe satelitul aflat în spatele volanului. Atât radioul cât și ascultarea fișierelor muzicale cu ajutorul prizei USB sunt disponibile și în cazul în care la Media Control nu este conectat un smartphone. Echipamentul cuprinde două difuzoare, o conexiune Bluetooth și USB, și ecranul digital TFT de 3.5 inci amplasat între cadranele de bord, pe care sunt afișate și informațiile aparatului de radio.
    • Odată cu sistemul Media Display și cele patru difuzoare ale sale, consola centrală găzduiește de acum un ecran tactil cu diagonala de 8 inci, așezat în poziție înaltă și ușor înclinat către șofer, oferind astfel o mai bună vizibilitate și ergonomie. Interfața intuitivă dispune de conectivitate Bluetooth și este compatibilă cu sistemele pentru smartphone Android Auto și Apple CarPlay. O nouă comandă asigură accesul la reglajele anumitor sisteme de asistență.
    • În fine, odată cu Media Nav, sistemul multimedia dispune de navigație și de conectivitate wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto! Sistemul audio beneficiază în acest caz de şase difuzoare.
New 2020 Dacia Sandero Stepway 1
  • Datorită platformei modulare CMF și noii arhitecturi electronice, noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway beneficiază de sisteme de asistență la conducere și de echipamente de siguranță de ultimă generație.
  • Noul Sandero Stepway este printre primele modele Dacia care beneficiază de platforma modulară CMF. Aceasta oferă o mai bună protecție în caz de impact datorită unei rezistențe și unei rigidități superioare. Structura a fost ranforsată atât la nivelul compartimentului motor (lonjeroanele sunt complet noi) cât și al habitaclului. Datorită noilor senzori de presiune amplasați în uși orice impact lateral este imediat detectat, permițând astfel declanșarea rapidă a noilor airbag-uri cortină și laterale care asigură protecția la nivelul abdomenului, toracelui și capului.
  • Noul Sandero Stepway este echipat în serie cu șase airbag-uri și dispun de centuri de siguranță cu limitator de efort și pretensionare pentru toate locurile. În plus, este disponibil sistemul de apel de urgență în caz de accident (buton SOS situat la nivelul plafonului).
  • Pentru a oferi o mai bună protecție, scaunele din față beneficiază de un cadru cu structură ameliorată și de tetiere a căror configurație specială atenuează șocul resimțit asupra capului în cazul unui impact frontal.
  • Noul Sandero Stepway este echipat în serie cu sistem de aprindere automată a farurilor și, în funcție de nivelul de echipare, cu acționare automată a ștergătoarelor de parbriz. Pentru o mai bună vizibilitate, farurile beneficiază de tehnologia LED: fluxul de lumină acoperă o distanță de 110 metri și o lățime de 24 metri, cu 37%, respectiv cu 9% mai mult față de becurile halogen care echipau generația anterioară de modele Dacia.
  • Alături de limitatorul de viteză și de sistemul ESP de ultimă generație (ambele disponibile în serie), precum și de regulatorul de viteză cu comandă la volan (în funcție de nivelul de echipare), şi noul Sandero Stepway mai dispune de sisteme de asistență la conducere de ultimă generație:
    • Frânare automată de urgență: activ la viteze cuprinse între 7 și 170 km/h, sistemul detectează, datorită radarului frontal, distanța față de vehiculul aflat în față (atât la staționare, cât și în deplasare). În cazul în care este detectat un risc de coliziune, sistemul alertează șoferul atât vizual cât și acustic înainte de a:
      • amplifica performanța sistemului de frânare dacă șoferul frânează dar riscul rămâne prezent,
      • acționa automat frânele dacă șoferul nu apasă pedala.
  • Senzor de unghi mort: activ la viteze între 30 și 140 km/h, acesta alertează șoferul asupra unei posibile ciocniri cu un alt vehicul aflat lateral sau în spate în timpul manevrelor de schimbare a benzii de rulare. Patru senzori cu ultrasunete (2 amplasați în spatele vehiculului și 2 lateral) detectează obiectele aflate în mișcare în zona de unghi mort. În cazul în care este detectat un pericol, un avertizor LED se aprinde în oglinda retrovizoare laterală de pe partea corespunzătoare.
  • Asistență la parcare: acest sistem, care cuprinde 4 senzori în partea frontală și alți 4 în partea din spate, o cameră video situată în spate și linii de ghidare dinamice, permite efectuarea cu ușurință a manevrelor datorită avertizoarelor sonore și vizuale.
  • Asistență la plecarea din rampă: acest dispozitiv menține vehiculul pe loc timp de două secunde la pornirea de pe loc din rampă, permițând șoferului să ridice fără riscuri piciorul de pe pedala de frână înainte de a acționa accelerația.
  • Noua platformă modulară CMF utilizată de noul Sandero Stepway oferă o rezistență sporită și o rigiditate mai bună în condițiile unei greutăți reduse. Ea asigură diminuarea emisiilor poluante, răspunzând astfel exigențelor mai severe atât în materie de norme de poluare cât și de comportament în caz de impact.
  • Noul Sandero Stepway este echipat cu o nouă punte față prevăzută cu brațe de suspensie care oferă o mai bună capacitate de filtrare a denivelărilor. Ampatamentul a fost mărit, asigurând astfel o mai bună stabilitate în viraje, în timp ce noul leagăn motor, ranforsat, atenuează sensibil vibrațiile resimțite în habitaclu.
  • Gama de motorizări disponibilă (în detalii va fi descrisă mai târziu), care respectă normele Euro 6D-Full, care vor intra în vigoare în spaţiul UE de la 1 ianuarie 2021, este cuprinsă din (mai târziu sau îndeosebi pentru Moldova ar putea fi disponibile şi unele motorizări diesel):
    • SCe 65 (doar pe modelele Logan și Sandero, indisponibil pe Sandero Stepway): un motor de intrare în gamă în trei cilindri şi volum de 1.0 litri, natural aspirat (65 CP), cuplat cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte.
    • TCe 90: motor în trei cilindri şi volum de 1.0 litri (90 CP), echipat cu turbocompresor. Propulsorul este disponibil în două versiuni: cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau cu o cutie de viteze automată CVT.
    • TCe 100 ECO-G: un motor nou în gamă, în trei cilindri şi volum de 1.0 litri (100 CP), echipat cu turbocompresor și cu alimentare mixtă benzină/GPL, cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte.
  • Dacia este singurul constructor auto care propune, sub emblema “ECO-G”, o soluție de alimentare mixtă benzină-GPL pe toată gama de vehicule de persoane. Integrarea în uzină a acestei tehnologii verificate este un gaj de siguranță și de fiabilitate. Durata garanției oferite, intervalele și costul operațiunilor de întreținere precum și capacitatea portbagajului sunt identice cu cele ale versiunii pe benzină (rezervorul GPL fiind amplasat în locul roții de rezervă).
    • Această soluție asigură așadar o mare autonomie și un nivel redus al emisiilor de CO2 în condițiile unui comportament rutier agreabil. În funcție de piață, motorizarea mixtă benzină/GPL beneficiază de stimulente fiscale sau de avantaje precum prețul scăzut al carburantului GPL, este scutită de la plata taxelor de poluare sau nu este supusă restricțiilor de circulație aplicabile altor motorizări.
  • Noua cutie de viteze automată CVT – acronimul pentru Transmisie Variabilă Continuă (Continuously Variable Transmission) asigură o schimbare foarte fluentă a treptelor de viteză și o bună reactivitate (transpusă într-o accelerație promptă la nevoie). Înlocuind cutia Easy-R, această cutie, oferită în combinație cu motorul TCe 90, asigură un consum redus (datorită greutății mai mici și a unei mai bune gestiuni a regimului de funcționare a motorului) și emisii scăzute de CO2 (-11% pe noul Logan și noul Sandero, -4% pe noul Sandero Stepway).
  • Sistemul Stop&Start este disponibil pe motorizările TCe 100 ECO-G, TCe 90 și SCe 65! Oprirea motorului la staționare (cu piciorul pe pedala de frână în cazul versiunii cu cutie automată și cu maneta schimbătorului de viteze la punctul mort în cazul cutiei de viteze manuale) permite eliminarea vibrațiilor, a zgomotului și a emisiilor poluante. Repornirea motorului are loc aproape instantaneu. Sistemul Stop&Start poate fi dezactivat manual cu ajutorul unui buton amplasat în centrul planșei de bord.

Noul Sandero Stepway va fi comercializat oficial şi în Republica Moldova. Până în primăvara lui 2021 sau chiar până la sfârşitul anului curent modelul este deja aşteptat la noi în ţară.

Vezi neapărat:

https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noua-generatie-dacia-logan/https://autoblog.md/video-premiera-mondiala-noua-generatie-dacia-sandero/

Mai multe detalii, dar şi mărimile complete, în această broşură digitală:

<iframe width="662" height="372" src="https://cdn.flipsnack.com/widget/v2/widget.html?hash=vzh8uncbdc" frameborder="0" webkitallowfullscreen="" mozallowfullscreen="" allowfullscreen=""></iframe>

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/