fbpx

Peste 30 de localități din țară au rămas fără curent electric. Vântul a doborât cabluri și piloni

În urma ploilor abundente și vântului puternic, 34 de localități din țară au rămas fără curent electric, informează Premier Energy. Cele mai afectate raioane sunt Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Hâncești, Cimișlia, Leova și parțial municipiul Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fenomenele meteorologice au provocat numeroase căderi de arbori și crengi peste liniile electrice, producând astfel rupturi de conductoare și doborârea pilonilor din rețelele de tensiune înaltă, medie și joasă, soldate cu întreruperea avariată a livrării energiei electrice către consumatorii deserviți din partea de centru și sud a țării.

Furnizorul anunță că, pentru desfășurarea operativă a lucrărilor de restabilire a serviciului, în teren au fost activate mai multe echipe mobile. Acestea urmează să restabilească furnizarea energiei electrice către consumatorii care au avut de suferit.

Totodată, furnizorul reiterează necesitatea respectării următoarelor reguli de securitate:

  • ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;
  • nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
  • nu lăsați fără supraveghere copiii și verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
  • țineți legate animalele domestice și cele de companie, pentru a evita contactul lor cu fire electrice avariate,  aflate la sol;
  • instruiți copiii să respecte regulile de securitate electrică;
  • cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect, pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau, dacă sunt suficient de maturi, să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.
Cetățenii pot informa distribuitorul de energie electrică despre orice situație urgentă apelând serviciul non-stop – 022431111.

Articole asemănătoare

Back to top button