‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
16.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAproximativ 20 de tone de prune moldovenești distruse în vama rusă

Aproximativ 20 de tone de prune moldovenești distruse în vama rusă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un lot de prune moldovenești de aproximativ 20 de tone a fost interzis pe piața Federației Ruse. Asta după ce, Rosselhoznadzor, Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară din Rusia ar fi depistat că fructele autohtone erau infectate cu un obiect de carantină pe teritoriul țării. Mai exact, este vorba de molia orientală, cunoscută în literatura de specialitate ca Grapholita molesta Busck.

Potrivit Rosselhoznadzor, molia a fost depistată după ce fructe din lotul aflat în vamă au fost luate pentru verificări suplimentare în condiții de laborator.

Administrația Rosselhoznadzor a emis o notificare prin care proprietarul lotului de prune a fost obligat să distrugă marfa.

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, prunele infectate au fost zdrobite în prezența reprezentanților din cadrul biroului Rosselhoznadzor.

Molia orientală a fructelor este un dăunător de carantină foarte periculos. Omizile moliei afectează fructele și lăstarii multor plante fructifere.

Începutul zborului fluturilor din coconul în care au hibernat în perioada iernii are loc primăvara, când temperatura medie zilnică este de +15°C. Pe teritoriul Republicii Moldova această molie dezvoltă trei generații pe an. Acest dăunător poate afecta nu doar prunele, dar și mărul, părul, piersicul, gutuiul, cireșul și migdalul.

‹ adv ›

Amintim, că în luna augus curent, un alt lot de peste 16 tone de prune a fost, de asemenea, interzis spre export și distrus în vamă tot din aceiași cauză.  

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›