image
Sursa foto: Jurnal.md

Și locuitorii din Gura Bâcului resping propunerea CEC de a deschide secții de votare pentru alegătorii transnistreni

Consiliul local din satul Gura Bâcului a respins propunerea CEC de a deschide în această localitate două secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. Aceasta este a doua localitate în care autoritățile locale adoptă decizii prin care refuză deschiderea secțiilor de votare pentru locuitorii din Transnistria.

„Acum 2 ore Consiliul local din satul Gura Bâcului, în care Platforma DA este reprezentantă de 4 consilieri, cu majoritatea voturilor a respins propunerea CEC privind deschidere a două secții de votare pentru alegătorii din Transnistria. Consiliul a menționat că nu va aloca spațiu pentru deschiderea secțiilor de votare pe teritoriul satului și nu va desemna candidații pentru birourile electorale în cadrul acestor secții.”, a notat pe pagina sa de facebook deputatul.

Amintim că o decizie similară a fost adoptată pe 16 septembrie, curent, de Consiliul local din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.

La alegerile prezidențiale din 2016 la Varnița și la Gura Bâcului au votat peste 5600 de alegători care au fost aduși în mod organizat la urnele de vot.

docdoc

Amintim că pe 26 septembrie CEC a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru locuitorii din Transnistriei, chiar dacă informația electorală nu poate fi distribuită în stânga Nistrului și candidații nu-și pot face campanie electorală în această regiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: