(video) Igor Dodon, despre numărul mare de cazuri Covid-19: „Nu examinăm posibilitatea de sistare a sistemului educațional”

Șeful statului, Igor Dodon, a discutat cinci subiecte în cadrul ședinței de astăzi, printre care situația în spitale având în vedere numărul mare de cazuri Covid-19, înregistrat săptămâna trecută, indemnizațiile oferite persoanelor, situația Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, precum și despre starea proiectului „Drumuri bune pentru toți”.

Foto: UNIMEDIA

„Locuri în spitale sunt, medicamente și tot ce este necesar în Republica Moldova este asigurat. Avem mai mulți deputați testați cu Covid-19. Parlamentul urmează să ia o decizie. Noi nu examinăm posibilitatea de sistare a sistemului educațional. Este important să obținem vaccinul și autoritățile Republicii Moldova s-au adresat către Federația Rusă pentru a obține vaccinul. Începând cu 1 octombrie vor fi achitați acei 900 de lei pentru pensionari. Începând de joi aceste plăți vor fi achitate. Statul își onorează angajamentul. Va fi efectuată expertiza la Filarmonică și urmează să luam o decizie sau reparația sau demolarea și construcția de la zero. Va fi construită o nouă cladire a Filarmonicii în același loc. În cceea ce privește proiectul drumuri bune pentru toți. La moment sunt executate 45%, iar 25% sunt în executare. Circa 2000 de cetățeni muncesc pentru a finaliza lucrările drumurilor.”

„Totodată precizez că pe parcursul următoarelor săptămâni nu vom face ședința în acest format, pentru ca să nu existe speculații”, a mai spus președintele Dodon.

De asemenea, acesta îndeamnă la calm cetățenii etniilor azere și armene, având în vedere situația de conflict din regiunea separatistă din Nagorno-Karabakh.

UNIMEDIA transmite live:


Pub