Violeta Ivanov: Trebuie să ștergem diferența care mai există între sat și oraș

Dezvoltarea localităților rurale, astfel încât să dispară orice diferență dintre condițiile de trai la sat și la oraș este singura soluție pentru a nu lăsa micile localități să moară, dar și pentru dezvoltarea Republicii Moldova în general, consideră candidatul Partidului Politic „ȘOR” la funcția de președinte, Violeta Ivanov. Ea a vorbit în cadrul emisiunii „Moldova zi de zi” de la Televiziunea Centrală și despre viziunile sale despre cum trebuie să fie următorul șef al statului și cum a reacționat familia sa la intenția de a se înscrie în cursa electorală.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit Violetei Ivanov, una din gravele probleme ale Republicii Moldova este degradarea și depopularea satelor. Acest lucru se întâmplă inclusiv din cauza condițiilor proaste din localitățile rurale. Spre exemplu, 60% din localitățile Moldovei duc lipsă de apă potabilă. De aceea, soluția este dezvoltarea urgentă a infrastructurii sătești ca oamenii să se bucure de aceleași condiții de trai ca la oraș.

Trebuie să ștergem acea linie roșie foarte pronunțată astăzi. Nu putem vorbi despre dezvoltarea satelor când se menține această diferență. Fără școală, fără punct medical, satul degradează. Este nevoie de o restartare a satelor, dar nu pe hârtie, dar cu proiecte concrete precum iluminatul stradal, terenuri pentru copii, lucruri concrete zilnice cu care trebuie să ne ocupăm, dar nu cu vorbe goale”, a menționat Violeta Ivanov.

Fiind întrebată ce a făcut-o să candideze la funcția de președinte, Violeta Ivanov a menționat dorința de a schimba lucrurile în Republica Moldova și de a realiza fapte concrete pentru oameni.

„În primul rând dorința de a sluji oamenii, dorința de a implementa experiența și cunoștințele acumulate 30 de ani în instituțiile statului, dorința de a reda instituției prezidențiale rolul atribuit de Constituție, dorința de a promova imaginea Republicii Moldova peste hotare dorința de a face lucruri bune. Fiind alături de o echipă puternică, sunt sigură că vom reuși”, s-a arătat convinsă Violeta Ivanov.

Amintim că Violeta Ivanov a colectat aproape 25 de mii de semnături în favoarea sa, urmând să fie înregistrată în calitate de candidat de Comisia Electorală Centrală.


Pub