(video) Spitalele din țară au locuri suficiente pentru a face față situației provocate de Covid-19: „Rata de ocupare la moment e de 40% în spitalele pentru copii și 75%, pentru maturi”

Spitalele din Republica Moldova fac față situației complicate în care se află țara la moment privind gestiunea pandemiei, iar sistemul medical continuă să asigure toate cele necesare. Declarația aparține președintelui statului, Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Igor Dodon, „sistemul medical este pregătit, face față acestei situații. Rata de ocupare a locurilor în spitale, pentru copii este de 40%, pentru maturi -75%. Capacități de locuri în spitale sunt și situația este gestionată de sistemul medical. Mai mult, spitalele sunt asigurate cu medicamente.”

Igor Dodon a reiterat faptul că este important să obținem vaccinul anti-Covid-19, iar „autoritățile Republicii Moldova s-au adresat către Federația Rusă pentru a obține vaccinul.”

Amintim că în acest weekend, duminică au fost înregistrate 341 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 și 8 decese, iar sâmbătă, Republica Moldova a înregistrat un număr alarmant de 868 de cazuri noi și 15 decese.


Pub