(doc) Mașinile parcate neregulamentar, de astăzi vor fi evacuate. Cât vor plăti și de unde își vor putea recupera mașinile, șoferii sancționați

Începând de astăzi, automobilele staționate neregulamentar vor fi evacuate, anunță poliția. Mașinile vor fi aduse la o parcarea specială a SRL „Magda-Tur” din comuna Trușeni, iar șoferii care vor rămâne fără acestea pot apela la poliție sau accesa pagina web a parcării speciale: http://parcarespeciala.md/, pentru a urma pașii indicați și a stabili dacă mijlocul de transport a fost ridicat și transportat la parcarea specială.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit poliției, oamenii legii va acționa în corespundere cu prevederile art.439 Cod contravențional și Hotărârea Guvernului nr.557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, cu referire la următoarele:

- atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;

- staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;

- mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;

- dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

Șoferii care se vor pomeni în astfel de situații pot întreprinde următoarele acțiuni:

a) să acceseze pagina web a parcării speciale: http://parcarespeciala.md/, pentru a urma pașii indicați și a stabili dacă mijlocul de transport a fost ridicat și transportat la parcarea specială.

Exemplu:

- rubrica „număr auto de înmatriculare” indicați „TEST 01”, după care aplicați „verifică”;

- la rubrica „numărul procesului verbal”, indicați „PV0102030405”, după care aplicați „verifică”;

- în situația în care nu vă este cunoscut numărul procesului verbal, aplicați rubrica „nu am număr”.

b) să apeleze la numerele de telefon ale Serviciilor de gardă:

- Direcția de poliție a mun. Chișinău (022-254-705);

- Direcția patrulare Centru a Inspectoratului național de securitate publică (022-223-059).

c) să apeleze la numărul de telefon al Dispeceratului SRL „MAGDA TUR” (078-307-555).

Prețurile pentru ridicarea, transportarea, depozitarea şi restituirea mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, le puteți vedea mai jos.


Pub