Scanau sistemul de alarmă și furau din diferite mașini, parcate lângă piețe și centre comerciale. Trei suspecți, unul cercetat în dosarul „Borman”, reținuți

Trei bărbați originari din Strășeni, Soroca și UTA Găgăuzia au fost reținuți de oamenii legii, fiind bănuiți de furt. Potrivit poliției, suspecții scanau alarma diferitor mașini, parcate în apropierea pieților, centrelor comerciale, pentru a le deschide iar ulterior furau bunurile de preț. Cazurile ar fi avut loc nu doar la Chișinău, dar și în alte zone ale țării. Persoanele s-au aflat în vizorul poliției timp de o lună.

Bărbații cu vârstele cuprinse între 40 și 50 de ani, originari din Strășeni, Soroca și UTA Găgăuzia, au fost anterior judecați pentru infracțiuni similare. Mai mult, unul din ei este cercetat penal în dosarul organizației criminale „Borman”, având aplicată măsura preventivă de control judiciar.

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Ciocana le-a înaintat acestora învinuirea pentru furt în proporții de către un grup criminal organizat. Tot la demersul procurorilor, învinuiții au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

Pentru astfel de fapte, legislația prevede de la 5 la 10 ani.

Procuratura și Poliția întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în scopul acumulării materialului probator, precum și identificarea tuturor celor implicați în comiterea infracțiunilor.


Pub