Finita la comedia. Mai multe mașini, parcate neregulamentar pe străzile din Chișinău, au fost evacuate

Câțiva șoferi din Chișinău s-au pomenit fără mașini, după ce le-au parcat neregulamentar în diferite zone din oraș. Mai multe imagini cu automobilele în cauză le-a publicat pe pagina sa oficială primarul Ion Ceban, care a declarat că municipalitate susține acțiunile poliției, iar între timp a cerut să fie urgentat conceptul cu privire la crearea parcărilor în capitală.

Foto: facebook/IonCeban

„De nenumărate ori m-am ciocnit cu încălcări grave privind parcarea pe străzile și trotuarele dedicate pietonilor. Am sesizat organele de resort de fiecare dată și voi continua să o fac. Unele mașini parcate încurcă chiar la reparația trotuarelor care au loc pe Pușkin-Bodoni sau alte sectoare”, a scris Ceban.

Edilul capitalei mai spune că Primăria elaborează în prezent o hartă electronică a parcărilor cu plată din capitală, care sunt în prezent în gestiune privată. Pe această platformă vor fi plasate şi străzile unde este permisă parcarea mașinilor pe carosabil.

Totodată, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie, de comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, lucrează la evaluarea străzilor din zona centrală, unde poate fi început proiectul pilot de sistematizare a parcărilor. Astfel, având posibilitatea să ofere locuri de parcare legale, amenajate, marcate și semnalizate.

„DGTPCC analizează un concept de reorganizare a circulației rutiere pe străzile din centrul oraşului. Astfel, acolo unde în prezent sunt trei benzi vom amenaja două pentru circulaţie şi una pentru parcare, iar unde avem două benzi, una neapărat va fi pentru parcarea automobilelor.

Vom lua în vizor şi ideea ca agenţii economici din zona centrală să amenajeze locuri de parcare pentru clienţii lor - în curte. La fel, vom amenaja şi parcări de tipul - parking lift, împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei”, a mai scris primarul.

Amintim că începând de astăzi, automobilele staționate neregulamentar vor fi evacuate, anunță poliția. Mașinile vor fi aduse la o parcarea specială a SRL „Magda-Tur” din comuna Trușeni, iar șoferii care vor rămâne fără acestea pot apela la poliție sau accesa pagina web a parcării speciale: http://parcarespeciala.md/, pentru a urma pașii indicați și a stabili dacă mijlocul de transport a fost ridicat și transportat la parcarea specială.

facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban
facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban
facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban
facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban
facebook/IonCeban / Sursa:facebook/IonCeban


Pub