(video) Candu a pierdut în primă instanță: Curtea de Apel a păstrat decizia CEC de a nu-l înregistra în cursa pentru prezidențiale

Curtea de Apel Chișinău a păstrat decizia Comisiei Electorale Centrale de a nu-l înregistra pe candidatul Pro-Moldova, Andrian Candu, în cursa pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Foto: UNIMEDIA

„Este o mare dezamăgire decizia de astăzi a Curții de Apel, însă nedreptatea ridicată la rang de lege ne face și mai determinați în lupta pentru o republică nouă, curățată și cu lecțiile învățate”, a declarat președintele Pro Moldova după ce Curtea de Apel a lăsat în vigoare decizia CEC prin care a fost respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova” se arată în comunicatul emis de grupul politic condus de Andrian Candu.

Andrian Candu a menționat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție și dacă va fi nevoie la CtEDO în condițiile în care autoritățile acționează la comandă ignorând opțiunea declarată a 18 mii de cetățeni, recunoscuți oficiali de CEC că au semnat pentru candidatul Candu.

Amintim că respingerea candidatului electoral, Andrian Candu, la funcția de președinte al Republicii Moldova, a fost votată cu 5 voturi pro, 2 abțineri, de membrii CEC.

Drept reacție la decizia CEC, Andrian Candu a declarat că „noi nu cedăm așa ușor, noi nu ne speriem de instrumente administative. Vom lupta pentru fiecare cetățean al Moldovei care vrea să schimbe această guvernare și pe acest președinte. Vom merge săptămâna viitoare în instanțele naționale, apoi internaținale. Vom merge la ambasade și la partenerii noștri externi, pentru a demonstra că noi avem dreptate. Vom merge până la capăt.”


Pub