16 persoane, printre care și doi medici, victime ale Covid-19 în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății anunță despre decesul altor 16 persoane de noul tip de coronavirus. Printre victimele de astăzi se numără și doi medici. Este vorba despre Liudmila Smirnova, de 65 ani, care a activat timp de 35 de ani la Institutul Mamei și Copilului și Ion Vasilache, directorul Centrului de Sănătate Rudi, Soroca. Bilanțul lucrătorilor medicali răpuși de Covid-19 a ajuns la 38.

Foto: UNIMEDIA

Liudmila Smirnova a fost internată pe 20 iulie la Spitalul Clinic Republican, cu Covid-19, iar pe 12 august a fost testată negativ la infecție.

Totodată, cu regret MS anunță decesul medicului Ion Vasilache, de 78 ani, care a fost internat pe 22 septembrie la Spitalul Raional Soroca, pe 23 septembrie fiind testat negativ la Covid-19.

O femeie de 56 ani, din Chișinău, internată la IMSP SCM ”Sfânta Treime”, pe 13 septembrie, a decedat. Aceasta avea și alte comorbidități precum ciroză hepatică, cardiopatie dismetabolică.

Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată la IMSP SCM ”Sfânta Treime”, pe 2 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II.

Un bărbat de 71 ani, din r-nul Fălești, internat la IMSP SR Fălești, pe 12 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II-III.

O femeie de 66 ani, din regiunea transnistreană a decedat. Comorbidități: boală cerebrovasculară.

Femeie de 79 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Gheorghe Paladi”, pe 19 septembrie. Comorbidități: leucemie limfocitară, cronică.

Bărbat de 83 ani, din r-nul Florești, internat la IMSP SR Florești, pe 10 septembrie. Comorbidități: angină pectorală de efort CF II, obezitate gr. II.

Bărbat de 71 ani, din r-nul Drochia, internat la IMSP SR Drochia, pe 18 septembrie, cu pneumonie comunitară bilaterală.

Femeie de 77 ani, din r-nul Ungheni, internată la Institutul Oncologic, pe 9 septembrie. Comorbidități: limfom.

Bărbat de 70 ani, din regiunea transnistreană. Comorbidități: boală cerebrovasculară.

Bărbat de 73 ani, din regiunea transnistreană. Comorbidități: diabet zaharat tip 2.

Bărbat de 62 ani, din r-nul Dondușeni, transferat de la IMSP SR Dondușeni, la Spitalul Clinic Bălți, pe 25 septembrie. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

Bărbat de 66 ani, din regiunea transnistreană. Comorbidități: hipertensiune arterial gr. III, patologie cardiacă.

Femeie de 58 ani, din r-nul Orhei, transferată de la IMSP SR Orhei, la Spitalul Clinic Bălți, pe 18 septembrie. Comorbidități: boală renală cronică.

Bărbat de 68 ani, din r-nul Fălești, transferat de la IMSP SR Fălești, pe 9 septembrie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

Bilanțul total al deceselor ajunge la 1303.


Pub