Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon a fost înregistrat…

Igor Dodon a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova

Igor Dodon a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) în calitate de candidat independent la funcția de președinte al R. Moldova. Ședința CEC a avut loc astăzi, 28 septembrie.

Proiectul a fost votat de 8 membri ai CEC, iar unul s-a abținut.

„Comisia CEC a recepționat spre verificare 889 de liste de subscripție cu 25 de mii de semnături ale susținătorilor lui Igor Dodon, în calitate de candidat la funcția de președinte la RM. În urma verificării autenticității datelor din cele 869 de liste de subscripție, 2015 semnături au fost declarate nule. Totodată, s-a stabilit din totalul de semnături procesate că 20 177 de semnături se consideră valabile” a declarat Sergiu Gurduza, membru CEC.

CEC a reiterat că, în conformitate cu prevederile legale, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent, va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe data de 2 octombrie curent.

Grupul de inițiativă în susținerea lui Igor Dodon, pretendent la alegerile prezidențiale, a prezentat luni, 21 septembrie, listele cu semnături la CEC.

Deocamdată, au fost înregistrați patru candidați: Igor Dodon(candidat independent), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA) și Tudor Deliu (PLDM). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă.