17:12:12 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Carantina și închiderea frontierei de către separatiștii de la Tiraspol nu i-a împiedicat pe CONTRABANDIȘTI să aducă din Ucraina mărfuri de 1 000 000 de lei

Actualitate 28.09.2020 12:59 Vizualizări782 Autor: Ziarul National
VIDEO // Carantina și închiderea frontierei de către separatiștii de la Tiraspol nu i-a împiedicat pe CONTRABANDIȘTI să aducă din Ucraina mărfuri de 1 000 000 de lei


O grupare infracțională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari a fost destructurată în cadrul unei operațiuni comuni între SIS, Serviciului Vamal și PCCOCS. Membrii grupării, cu vârste cuprinse între 31 și 40 de ani, transportau ilicit din Ucraina, prin regiunea transnistreană, mărfuri în sumă de peste 1 000 000 de lei.

Potrivit SIS, patru membri ai grupării au fost reținuți în flagrant delict, în rezultatul unei ambuscade organizate la intrare în municipiul Chișinău. În una dintre mașinile stopate au fost găsite mai multe colete cu articole vestimentare introduse prin contrabandă, iar un alt autoturism era utilizat pe post de antemergător, cu scopul de a monitoriza traseul și de a semnala eventuale filtre de control.

Oamenii legii au stabilit că mărfurile erau achiziționate de la piața „KM 7” din orașul Odesa și introduse în R. Moldova prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control.

Învinuiții utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic pentru ca să nu intre în vizorul organelor de drept. Membrii grupării au fost plasați în arest la domiciliu.

Investigațiile pe acest caz continuă. În cazul în care vinovăția persoanelor reținute va fi demonstrată în instanța de judecată, acestea riscă închisoare până la 10 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md