MEI a creat un grup de lucru pentru identificarea soluțiilor de reabilitare a Filarmonicii Naționale

15006537_big1443714253

Ministrul economiei și infrastructurii, Sergiu Railean, a dispus crearea unui grup de lucru pentru identificarea soluțiilor tehnice de reabilitare a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, afectate de incendiu pe 24 septembrie, curent. Astăzi, a avut loc prima ședință la fața locului a specialiștilor din acest grup de lucru.

Membrii grupului de lucru urmează să examineze impactul incendiului asupra stării tehnice și să evalueze indicatorii tehnici de calitate, rezistența și stabilitatea elementelor portante ale edificiului. În urma lucrărilor, vor fi elaborate propuneri și concluzii tehnice de reabilitare a clădirii în scopul asigurării funcționalității și posibilității utilizării acesteia în continuare.

În termen de până la 12 octombrie 2020, grupul de lucru va prezenta Raportul privind analiza situației și acțiunile care urmează a fi întreprinse referitor la clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

De asemenea, la solicitarea grupului de lucru, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, va prezenta documentația tehnică de proiect, rezultatele expertizelor tehnice anterioare și va asigura accesul în clădirea afectată de incendiu.

Anterior, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit primele versiuni de izbucnire a incendiului la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Potrivit Laboratorului experimental antiincendiar, care a efectuat cercetarea la fața locului, s-au înaintat trei versiuni.

# Prima ipoteză căutată de specialiști este defecțiunea echipamentului electric.
# A două versiune înaintată este scurtcircuit în rețeaua electrică.
# A treia ipoteză este nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

Amintim că, pe 24 septembrie, a izbucnit un incendiu la Filarmonica Națională. Incendiul ar fi pornit de la anexa unui acoperiș. Conform datelor preliminare, flăcările au afectat o suprafață de estimativ 3 500 m².

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. #diez a realizat lista persoanelor publice și instituțiilor care au spus, deocamdată, că urmează să contribuie pentru reabilitarea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente