Teatrul Național „Mihai Eminescu” își redeschide ușile și te invită la spectacole. Care este repertoriul pentru luna octombrie

image (1)

Teatrul „Mihai Eminescu” își redeschide ușile și invită vizitatorii la primele spectacole din luna octombrie, care se vor juca în Sala Mare cu respectarea tuturor normelor antiepidemice.

# „Cântec de leagăn”  de Dumitru Matcovschi

Spectacolul va avea loc pe 1 octombrie, ora 18.00, Sala Mare

„Cântec de leagăn…” – o dramă a oamenilor de la sat, care îşi duc cu greu povara vieţii. Teofil Augustinovici, directorul şcolii din sat, este, practic, cea mai de încredere persoană a satului, fără de care nu se petrece absolut nimic. Spectacolul este condimentat cu efecte comice. Limbajul şi comportamentul eroilor aminteşte de perioada anilor ’80-’90, perioada „Marii Restructurări Sovietice”. Acest spectacol ne îndeamnă să ţinem la focul din vatră, la casa părintească.

# „Dosarele Siberiei” de Petru Hadârcă

Spectacolul va avea loc pe 2 octombrie, ora 18.00, Sala Mare

„Ideea spectacolului o port de mult timp în minte și în suflet. Soarta românilor basarabeni persecutați, masacrați și exterminați de regimul comunist prin foamete organizată, prin deportări în masă și prin încarcerare în GULAG este o temă la care am revenit și am lucrat mai bine de zece ani, profitând de șansa de a monta mai multe spectacole-document la Teatrul Național Radiofonic de la București, la Teatrul Național «Vasile Alecsandri» din Iași”, menționează regizorul despre spectacol, mai multe detalii vedeți AICI.

# „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian

Spectacolul va avea loc pe 4 octombrie, ora 18.00, Sala Mare

Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară, cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente