fbpx

Guvernul a transferat pe conturile agricultorilor afectați de secetă cele 300 de milioane de lei

Statul a transferat pe conturile agricultorilor cele 300 de milioane de lei destinate pentru acordarea compensațiilor agricultorilor care au înregistrat pierderi de pe urma secetei. Anunțul a fost făcut astăzi de conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele Igor Dodon a declarat că în aceste zile se fac ultimele achitări.

„Practic, pentru prima grupă de cereale, pentru cele 200 de mii de ha, agricultorii care și-au pierdut roada au primit 300 de milioane de lei”, a spus Dodon.

Șeful statului a declarat că urmează a fi dat startul semănatului de toamnă și a dat asigurări că pentru aceasta este tot materialul semincer.

„Sperăm foarte mult că odată cu ploile va începe pregătirea terenurilor pentru semănatul de toamnă. Guvernul a verificat la toate întreprinderile, semințe în Moldova pentru a asigura semănatul de toamnă sunt”, a zis președintele.

Igor Dodon a menționat că s-a adresat și partenerilor de dezvoltare pentru a primi surse financiare care să fie acordate drept ajutor agricultorilor. O discuție în acest sens a avut loc cu președintele Turciei, iar la începutul acestei săptămâni va discuta și cu conducerea Federației Ruse. De asemenea, la Ministerul Agriculturii a fost deschis un cont special.

„Sperăm foarte mult că partenerii, prietenii noștri, vor veni cu un suport pentru ca noi să ajutăm suplimentar agricultorii”, a declarat președintele.

Amintim că Guvernul a alocat suplimentar 300 de milioane de lei la Fondul de subvenționare a agriculturii, pentru a acoperi pierderile înregistrate de fermieri în urma secetei și a grindinei.

Articole asemănătoare

Back to top button