/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Vlad Bătrâncea spune că nu ține minte suma de 90 000 lei pe care a donat-o PSRM-ului în campania electorală din 2014 : „Trebuie să verific”

missing
28 septembrie 2020, ora 22:04

Întrebat la „Cutia Neagră” de unde a luat bani pentru a finanța Partidul Socialiștilor în diverse campanii electorale, deputatul Vlad Bătrâncea, totuși, nu a putut explica suma de 90 000 lei pe care a donat-o PSRM-ului în campania electolară din 2014. În același timp, politicianul a spus că va verifica această informație și va veni cu un răspuns. 

Întrebarea a venit după ce în 2013-2014 Bătrâncea a declarat venituri de 85 de mii de lei, obținute la locul de bază de muncă, dar a făcut donații pentru PSRM pentru campania electorală din noiembrie 2014, în valoare de 90 000 de lei.

„Eu voi verifica și voi transmite toată informația. Evident că voi răspunde, eu consider că trebuie de răspuns la aceste întrebări, însă în perioada când am fost în serviciul public, când am fost deputat niciodată nu am fost așa ceva ca să donez bani mai mulți decât câștig. Dacă o să verificați declarația mea de avere, veți vedea că trăiesc destul de modest. Ceea ce ține de anul 2013, perioadă în care nu am fost deputat, eu trebuie să verific și să vin cu un răspuns. Eu nu țin minte această sumă, trebuie să verific”, a declarat politicianul.

Totodată, deputatul a menționat că în campaniile ulterioare, donațiile au fost cu mult mai modeste.

Mai mult, acesta a explicat că în acest an, Igor Dodon va avea o campanie modestă: „Va avea o campanie electorală destul de modestă, fără multă publicitate. Va pune accent pe vizite în teritoriu. Mi se pare că această abordare este corectă. Nu va fi o companie electorală cu multe cheltuieli”.

De asemenea, deputatul susține că Igor Dodon își va lua concediu pentru luna octombrie ca să nu fie învinuit că folosește resursele administrative și va merge în teritorii fără pază și mașina de serviciu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram