‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriS-a decis. Tinerii fermieri români pot obține prin concesiune 50 de hectare de la...

S-a decis. Tinerii fermieri români pot obține prin concesiune 50 de hectare de la stat

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Tinerii din România care vor să facă agricultură ori sunt deja fermieri cu acte în regulă pot lua în concesiune de la stat până la 50 de hectare de teren agricol. Este măsura prin care autoritățile de peste Prut și-au propus să încurajeze cât mai mulți fermieri tineri să lucreze la pământ. Iar cei plecați peste hotare, să revină acasă. Potrivit Agerpres.ro, în hotărârea aprobată de Guvernul român, concesionarea se va face prin Agenția Domeniilor Statului.

Este un act normativ care permite realizarea unuia dintre programele incluse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, respectiv completarea programului de instalare a tinerilor fermieri, pe lângă subvenţiile acordate din fonduri europene, acordarea facilităţii acestor tineri fermieri de a beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare, concesionată din proprietatea statului, aflate în proprietatea statului prin Agenţia Domeniilor Statului”, a declarat Ludovic Orban, premierul roman cu referire la această hotărâre.

Astfel, după adoptarea acestui proiect de hotărâre de guvern, Ministerul Agriculturii va fi instituția care se va ocupa de implementarea programului dedicat susținerii tinerilor fermieri.

 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›