‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Depozitul Tatianei Boboc din Nisporeni plin cu pere de vânzare

FOTO. Depozitul Tatianei Boboc din Nisporeni plin cu pere de vânzare

‹ adv ›
‹ adv ›

Sunt doar câteva imagini din depozitul Tatianei Boboc, o tânără agricultoare din raionul Nisporeni. Roada a fost culeasă de pe cele două hectare de livadă.

„Perele au fost culese din propria livadă și vrem să le vindem. Avem în jur de 15 tone. Pentru început vrem să vedem dacă vom avea cumpărători. Încă nu ne-am decis le vindem de acasă ori ieșim cu fructele la piață”, susține antreprenoarea.

Anul acesta este unul destul de complicat nu doar pentru producere, dar și pentru vânzare, susține antreprenoarea.

„Anul trecut am avut fructe mai mari, mai mășcate. Anul acesta sunt mai mărunte, dar la fel de gustose și aromate. Suntem nevoiți să le vindem cât mai repede, în condiții de depozit perele nu pot rezista mult timp”, spune antreprenoarea.

Anul trecut au vândut toată producția direct din livadă, la un preț de 15 lei kilogramul. Anul acesta, deși prețurile sunt mai mici, comercializarea este destul de complicată.

„Prețurile variază de la 13 lei kilogramul la 25 de lei kilogramul. Noi le-am sortat chiar în timpul culesului”, zice Tatiana Boboc.

Agricultoarea deține și o uscătorie de fructe. Respectiv, pune la dispoziția cumpărătorilor și pere uscate în schimbul a 60 de lei kilogramul.

„ Anul acesta am uscat pere pentru prima dată. Avem de vânzare în jur de două tone de fructe uscate. Mai întâi am făcut de probă,  pentru noi. Ne-a plăcut produsul care a ieșit și vrem să-l scoatem pe piață”, zice antreprenoarea.

Tatiana spune că dacă nu va reuși să vândă toată producția la timp, cel mai probabil cantitatea rămasă va ajunge la fabricile de procesare ori la propria fabrică de uscare.

Agrobiznes susține producătorii locali și îi îndeamnă pe doritorii de a cumpăra pere să apeleze la numărul de telefon al Tatianei Boboc 079642164.

‹ adv ›

Potrivit datelor statistice, suprafața livezilor de pere din țara noastră se întinde pe aproximativ 420 de hectare, dintre care doar 160 sunt pe rod.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii