20:58:51 28.03.2024
Stiri

Miliardarul care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel mai bogat om al lumii duce o viaţă simplă. Trăieşte în aceeaşi casă de 40 de ani şi nu are avioane sau iahturi

Actualitate 27.09.2020 09:00 Vizualizări1993 Autor: Ziarul National
Miliardarul care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel mai bogat om al lumii duce o viaţă simplă. Trăieşte în aceeaşi casă de 40 de ani şi nu are avioane sau iahturi


Magnatul mexican Carlos Slim a ajuns de câteva ori să îl depăşească pe Bill Gates pe lista celor mai bogaţi oameni din lume. Dar nu trăieşte totuşi conform standardelor de oameni bogaţi la care ne-am aştepta, scriu moneytalks.com şi businessinsider.com, transmite businessmagazin.ro.

Carlos Slim trăieşte spre exemplu în aceeaşi casă cu şase dormitoare în care a trăit de peste 40 de ani.

Este implicat în mai multe companii din Mexic, cunoscute ca „Slimlandia”, dar este o persoană discretă.

Indexul Miliardarilor realizat de Bloomberg îl plasează pe locul 24 în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii, cu o avere netă de 43,6 de miliarde de dolari. În 2016 însă, el era a cincea cea mai bogată persoană din lume - averea lui a fost lovită în ultimii câţiva ani.

Chiar după alegerea preşedintelui Trump, în noiembrie 2016, pieţele globale s-au contractat şi valoarea peso-ului mexican s-a prăbuşit, astfel că Slim a pierdut mai mult de 9% din averea sa.
Bloomberg scria în martie 2017 că niciun alt miliardar nu a pierdut la fel de mulţi bani ca şi el în timpul preşidenţiei lui Trump.

Pandemia de coronavirus a adus o altă lovitură averii lui Slim: la începutul lunii martie, a pierdut aproape 5 miliarde de dolari într-o singură zi.

Cea mai mare parte averii sale vine de la America Movil, cel mai mare operator de telefonie din America Latină, pe care îl deţine în proporţie de 57%. Deţine însă şi afaceri din banking, minerit şi este implicat şi în industria construcţiilor din Mexic. Deţine acţiuni chiar şi în cadrul publicaţiei The New York Times.

În 2010, l-a depăşit pe Bill Gates şi a devenit cel mai bogat om din lume.


În pofida averii sale, el nu crede în consumul excesiv - nu deţine niciun iaht sau avion.
A trăit în aceeaşi casă timp de 40 de ani, permiţându-şi două luxuri: trabucurile cubaneze şi colecţionarea de artă.

A cumpărat totuşi o vilă pe Fifth Avenue în New York în schimbul a 44 de milioane de dolari - însă ca investiţie, nu pentru locuit. În 2015, vila a fost vândută cu 80 de milioane de dolari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md