01:26:23 17.04.2024
Stiri

Ministerul de Externe de la Chișinău, îngrijorat din cauza reluării ostilităților în Nagorno Karabah: „Pacea și securitatea în regiune sunt de o importanță vitală pentru dezvoltarea și prosperitatea ambelor țări”

Actualitate 27.09.2020 17:10 Vizualizări1309 Autor: Ziarul National
Ministerul de Externe de la Chișinău, îngrijorat din cauza reluării ostilităților în Nagorno Karabah: „Pacea și securitatea în regiune sunt de o importanță vitală pentru dezvoltarea și prosperitatea ambelor țări”


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că urmărește cu îngrijorare reluarea ostilităților pe linia de contact a conflictului din Nagorno Karabah.

„Chemăm la detensionarea situației inclusiv prin valorificarea plenară a formatelor stabilite de dialog. Pacea și securitatea în regiune sunt de o importanță vitală pentru dezvoltarea și prosperitatea ambelor țări și popoare - partenere tradiționale ale Moldovei”, se arată în reacția Ministerului de Externe de la Chișinău.

Amintim că duminică au izbucnit noi confruntări între separatiștii din Nagorno-Karabah, susținuți de Erevan, și forțele azere. Cel puțin un elicopter azer a fost doborât.

De peste 40 de ani, Armenia și Azerbaidjan au o dispută pe tema regiunii Nagorno-Karabakh, recunoscută la nivel internațional ca făcând parte din Azerbaidjan, dar controlată de etnicii armeni.

Luptele petrecute la granița dintre cele două țări în luna iulie au dus la moartea a peste 16 oameni, printre care și un general azer, declanșând manifestanții de amploare în capitala azeră Baku. Oamenii ieșiți în strada au cerut mobilizarea armatei și recapturarea regiunii Nagorno-Karabah.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md