Năstase, despre persoana Platformei DA la CEC: „A reușit să combată tentativa de deschidere a mai multor secții de votare pe baza unor false înregistrări”

nastasecec

Platforma DA, în persoana liderului Andrei Năstase, a sensibilizat opinia publică națională și internațională privind pericolul fraudării alegerilor prin diverse metode neortodoxe utilizate de regimul Dodon încă atunci când acesta a preluat puterea unipersonală în țară.

„Pentru a preveni utilizarea resurselor administrative și financiare obscure, a relației strânse cu elementele separatiste, formațiunea noastră a depus toate eforturile pentru a demite guvernul-catastrofă în frunte cu Chicu.

Mai mult decât atât, Platforma DA a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a determina partidele proeuropene să înainteze un candidat comun proeuropean și nepartinic la aceste alegeri prezidențiale, astfel maximizând prezența la vot a cetățenilor, cât și capacitatea noastră de a apăra la modul practic voința populară corect și liber exprimată.

Platforma Demnitate și Adevăr consideră că declarațiile și adresările instituțiilor internaționale trebuie însoțite de acțiuni concrete de prevenire și combatere a derapajelor guvernării de la normele democratice și a tentativelor de fraudare a alegerilor.

Inocularea ideii fatidice precum că alegerile ar fi deja pierdute nu conduc decât la o apatie politică și, în consecință, la absenteismul electoral păgubos pentru țară. Or, la fel cum prin unitatea și determinarea noastră i-am învins pe Plahotniuc și pe Dodon la alegerile din 2018 pentru Chișinău, și pe Dodon trebuie și putem să-l învingem prin determinarea, unitatea și prezența noastră masivă la votul din 1 noiembrie 2020.

Igor Dodon poate fi dat jos de la putere doar printr-un vot masiv al oamenilor drepți, cinstiți și curajoși ai Republicii Moldova. Nu există altă cale, motiv pentru care îi îndemnăm pe toți cetățenii să iasă la vot și să voteze pentru viitorul corect, demn și prosper al nostru, al tuturor.

La baza tuturor acțiunilor și abordările noastre, ale Platformei DA, stă convingerea că puterea votului popular masiv nu poate fi anihilată de niciun fel de altă soluție ocultă de manipulare sau fraudare a viitoarelor alegeri prezidențiale.

Prin decizia noastră comună și majoritară trebuie să zădărnicim dorința unora sau altora de a mai tranzacționa puterea între grupuri oligarhice sau mafiote. În egală măsură, precizăm cu responsabilitate că Platforma DA este singura formațiune politică care poate oferi poporului și Moldovei siguranța că o dată câștigată puterea pentru oameni, aceasta nu va mai fi cedată niciodată așa cum s-a întâmplat anul trecut. Platforma DA este singurul partid care poate oferi Republicii Moldova și oamenilor săi CERTITUDINI pentru viitor.
Noi, Platforma Demnitate și Adevăr, continuăm să îndemnăm partidele de opoziție, proeuropene și naționale, cât încă nu este târziu, să-și coaguleze eforturile în vederea unor măsuri eficiente de împotrivire, cum ar fi coordonarea activităților de monitorizare a scrutinului și acțiuni comune în cadrul organelor electorale, semnalarea tuturor actelor de corupere a alegătorilor cu sesizarea obligatorie a instituțiilor de drept și a observatorilor internaționali, precum și neadmiterea transportării organizate a locuitorilor din Stânga Nistrului pentru votul contra cost, chiar dacă va fi necesar să o facem și prin altfel de metode de securizare și apărare a voinței populare liber și corect exprimate.

Platforma DA este un partid al acțiunii, al luptei și al rezistenței, dar și al lucrului bine făcut, la timp și până la sfârșit. Tocmai de aceea abordarea noastră diferă de cea a altor partide prin acțiuni direcționate, determinate, coordonate și realizate cu oamenii din satele și orașele țării. Împreună cu oamenii am salvat țara de regimul Plahotniuc, tot cu oamenii vom scăpa și de Dodon și anturajul său.

Platforma DA, în mod consecvent, a întreprins acțiuni concrete pentru a demola riscurile fraudării alegerilor. Persoana desemnată de Platforma DA la CEC a insistat permanent și a reușit să combată tentativa de deschidere a mai multor secții de votare pe baza unor false înregistrări, fiind diminuat în mod legal și constituțional numărul secțiilor de votare în Federația Rusă.
Tot persoana desemnata de Platforma DA a fost singurul membru CEC care a votat pentru păstrarea a 12 secții de votare în Federația Rusă, număr similar scrutinului parlamentar din 2019. Acesta a fost unicul care a votat împotriva deschiderii nejustificate a 42 de secții de votare pentru locuitorii din regiunea transnistreană.

Vom continua să luptăm prin toate mijloacele legale și democratice împotriva fraudării alegerilor, iar dacă acestea vor fi fraudate în măsura în care să afecteze fundamental voința populară, împreună cu poporul ne vom opune tentativei de uzurpare a puterii în Republica Moldova”, a mai spus Năstase în mesajul lui.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente