(foto) Aparte, dar împreună. Din parcuri și orașe diferite, alergătorii din Moldova au participat la maratonul virtual din Chișinău

BeFunky-collage (3)

Prin iulie, organizatorii Maratonului Internațional Chișinău anunțau amânarea competiției pentru anul 2021 din cauza situației epidemiologice. Cu toate acestea, cursa de alergat tradițională a fost înlocuită cu una virtuală. Astfel, fanii competiției au fost invitați să alerge de unii singuri, comunitatea unindu-se doar pe rețelele sociale, acolo unde și-au înregistrat performanțele alături de hashtag-ul #apartedarimpreuna.

Maratonul de la Chișinău este cea mai mare competiție de alergare din țară, care atrage mii de participanți. Pentru a lua parte la această competiție, sute de turiști și sportivi străini vin în Moldova, iar diaspora moldovenească se întoarce acasă. Pandemia a făcut ca oamenii să-și revadă planurile sportive pentru anul 2020 și să-și schimbe opinia despre sport.

Din acest motiv, organizatorul maratonului, organizația sportivă Sporter, i-a invitat pe locuitorii Moldovei și pe cei din diasporă să susțină competiția, alergând acolo unde se află ei acum și demonstrând că hotarele sunt de fapt convenționale.

Pentru a participa la cursa online, participanții au fost îndemnați să îmbrace un tricou de la edițiile precedente ale Maratonului Chișinău sau orice alt eveniment Sporter, să aleagă oricare dintre distanțele: 1,5, cinci, 10, 21 sau 42 de kilometri și să ia startul pe 27 septembrie, la ora 9.0, din orice loc din oraș, din țară și chiar din lume.

Mai jos am selectat câteva postări ale alergătorilor participanți la cursă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente