(podcast) Polina Ceastuhina, după ce s-a tratat de COVID-19: „Sunam la policlinică și trebuia să mă cert cu ei. Situația e gestionată aiurea”

polina11

Activista civică și comunicatoarea Polina Ceastuhina a fost infectată cu COVID-19, iar despre cum s-a tratat, cât și despre experiența ei cu instituțiile medicale din Moldova pe perioada pandemică a povestit în podcast-ul „Mai departe” realizat de Artur Gurău. Polina susține că autoritățile din Moldova sunt nepăsătoare față de sorțile celor bolnavi și că situația ar fi ieșit de sub control în țara noastră.

„În august, într-o seară de vineri, am simțit că am simptome, aveam febră, am stat acasă tot weekendul. Luni, mă înscrisesem la o clinică privată să dau testul, am crezut inițial că este o răceală, pentru că am stat sub aparatul de aer condiționat, mai ales că nimeni nu a anulat răcelile. Marți, am primit rezultatul, era pozitiv. Am anunțat toate persoanele din oficiu, iar pe cele care au interacționat cu mine le-am rugat să se izoleze. Pentru mine era foarte important să comunic tot ce mi se întâmplă. Din momentul în care am fost testată pozitiv la COVID-19, trebuia să sun la policlinică să aflu cine este medicul meu ca să fiu ținută la evidență, a trebuit și să mă cert cu ei”, susține Polina Ceastuhina în cadrul podcast-ului.

Comunicatoarea nu poate găsi cuvinte de laudă pentru autorități în ce privește gestionarea crizei pandemice din Moldova. „În orice interacțiune cu autoritățile noastre publice, până nu te cerți, nu obții nimic. Situația e gestionată aiurea, foarte aiurea. M-a deranjat foarte mult faptul că atunci când am fost sunată de medicul de familie să mă întrebe despre primele simptome, n-au întrebat nimic despre ce am făcut și cu cine am interacționat în ultima săptămână. Nu cred că la noi există protocol de tracking al persoanelor infectate, cred că nu avem resurse să facem asta. Din acest motiv avem așa cifre mari. Avem o criză de leadership în tot sistemul”, a adăugat Polina.

Ascultați mai jos rezumatul ediției #1 a podcast-ului „Mai departe” cu Artur Gurău, unde invitată este Polina Ceastuhina.

Dacă vreți să ascultați întreaga ediție a podcast-ului, o puteți face mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente