Zi de doliu în Ucraina: 25 de persoane au decedat în urma teribilului accident aviatic de aseară

25 de oameni au murit, iar doi au fost grav răniți în urma prăbușirii unui avion militar AN-26 în regiunea Harkov din estul Ucrainei. La bordul avionului erau și cadeți ai Universității Forțelor Aeriene din Harkov din Forțele Armate din Ucraina.

Foto: www.unian.net

Potrivit unian.net, „conform ordinului primarului din Lvov, Andrei Sadovîi, astăzi a fost anunțată o zi de doliu la Lvov în memoria celor uciși în dezastrul din regiunea Harkov. Consiliul orașului Lvov le cere locuitorilor să se abțină de la evenimente festive și de divertisment", se spune în mesaj.

Drapelul de stat cu o panglică neagră va fi coborât în ​​oraș pe clădirile administrative din Lvov și alte instituții de stat.

Potrivit presei ucrainene, avionul s-a prăbușit în timpul aterizării în noaptea de 25 septembrie. Pe lângă echipaj, la bord erau și cadeți ai Universității Forțelor Aeriene din Harkov din Forțele Armate din Ucraina.

Potrivit informațiilor actualizate de la Parchetul General, în urma accidentului, 25 de persoane din 27 au murit, alte două au fost spitalizate.

Una dintre posibilele cauze ale accidentului de avion ar putea fi o eroare a echipajului.

pe cazul dat, Procuratura Generală a deschis un caz penal.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a spus că pleacă urgent în regiunea unde a avut loc tragedia aviatică.

În legătură cu teribilul accident din regiune, 26 septembrie a fost declarată ziua de doliu în Ucraina.


Pub