Țara în care emoțiile oamenilor vor fi „citite” imediat de camerele de pe stradă

O firmă din Rusia lucrează la un soft care identifică emoțiile după expresiile feței. Astfel, în funcție de expresiile tale faciale, regimul lui Putin vrea să-ți cunoască intențiile mai mult sau mai puțin agresive.

Foto: emag.ro

În Moscova există deja un sistem vast de peste 150 de mii de camere de supraveghere, legate la un program de identificare facială. Acest soft a fost realizat de o firmă locală, NTECH LAB, care acum vrea să meargă și mai departe. Vrea ca algoritmul să identifice persoanele care au intenții agresive, doar pe baza expresiilor feței. Astfel, programul identifica o persoană dintr-o poză prin compararea cu fotografiile postate pe VeKa, Facebookul rusesc.

Cum vrea Rusia să combată criminalitatea prin acest soft

NtechLab este un expert de renume mondial în soluții de recunoaștere facială alimentate de inteligență artificială și rețele neuronale. Compania are zeci de ingineri de top din lume care lucrează la soluții de recunoaștere facială. Produsele FindFace se disting prin cel mai înalt nivel de siguranță și confort datorită vitezei și preciziei tehnologiei sale de recunoaștere facială care utilizează baze de date din întreaga lume (cu peste 1,5 miliarde de intrări).

Superioritatea NtechLab a fost recunoscută de o serie de organizații de renume, inclusiv IARPA, o organizație din cadrul Biroului Directorului Informației Naționale, SUA. În fiecare an, algoritmii NtechLab sunt testați în competiții internaționale împotriva unora dintre cele mai bune companii de recunoaștere facială și ajung pe primul loc.

Tehnologia FaceFind este prima în ceea ce privește viteza și precizia atunci când vine vorba de detectarea și identificarea persoanelor din fluxul video. Prezintă rezultate remarcabile chiar și în spații publice dens populate, deoarece este capabil să efectueze o căutare de fracțiune de secundă într-o bază de date de mai multe miliarde.

Compania rusească a primit 15 milioane de dolari pentru acest proiect demn de Orwell și promite că îl va termina la anul. Totul a pornit de la o aplicație de smartphone, aparent inocentă, numită FindFace, conform AlephNews, citează Playtech.


Pub