Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Încă un lucrător medical s-a…

Încă un lucrător medical s-a stins din cauza COVID-19. În total, au fost înregistrate 15 decese

15 persoane au decedat din cauza noului tip de coronavirus în ultimele 24 de ore. Printre victime se numără moașa Elena Suvac, dar și asistenta medicală Liubovi Lupașco, care activa la Centrul de Sănătate din Vadul lui Vodă. Numărul deceselor a ajuns la 1.279.

„Dna Liubovi Lupașco a activat timp de 38 ani cu sârguință și responsabilitate, în calitate de asistentă a medicului de familie, Centrul de Sănătate Vadul lui Vodă. Acesta a fost internată la data de 16 septembrie, la SCM Sf. Arh. Mihail. Exprimăm condoleanțe familie îndurerare și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată în comunicatul MSMPS.

Totodată, MSMPS anunță despre alte 14 decese provocate de COVID-19.

Deces 1265: Femeie de 84 ani, raionul Taraclia. Internată la data de 7 august, la SR Taraclia. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1266: Bărbat de 71 ani, din raionul Ialoveni. Internat la data de 10 septembrie la SCM Sf. Treime. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 1267: Bărbat de 57 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 13 septembrie, la SCM Sf. Treime. Comorbidități: cardiopatie mixtă.

Deces 1268: Bărbat de 78 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 15 septembrie, la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, sechele VC ischemic.

Deces 1269: Femeie de 62 ani, din raionul Glodeni. Internată la data de 23 august, la IMU. Comorbidități: insuficiență renală.

Deces 1270: Femeie de 66 ani, din raionul Drochia. Internată cu pneumonie bilaterală, la data de 12 septembrie, la IMU.

Deces 1271: Femeie de 80 ani, din Bender. Transferată, la data de 14 septembrie, de la SR Bender,  la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 1272: Bărbat de 80 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 09 septembrie, la SCM Gh. Paladi. Comorbidități: insuficiență cardiovasculă și renală, cardiomiopatie.

Deces 1273: Bărbat de 54 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 19 septembrie, la SCM Arh. Mihail. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 1274: Bărbat de 54 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 21 septembrie, la SCM  Arh. Mihail. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1275: Bărbat de 65 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 7 sepembrie, la SCM Arh. Mihail. Comorbidități:diabet zaharat, cardiopatie, hipertensiune arterială.

Deces 1276: Femeie de 68 ani, din mun. Orhei. Internată la data de 21 septembrie, la SR Orhei. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1277: Femeie din Transnistria. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 1278: Cu regret, MSMPS anunță trecerea în neființă a dnei Liubovi Lupașco, în vârstă de 59 ani, din raionul Ștefan-Vodă. Dna Liubovi Lupașco a activat timp de 38 ani cu sârguință și responsabilitate, în calitate de asistentă a medicului de familie, Centrul de Sănătate Vadul lui Vodă. Acesta a fost internată la data de 16 septembrie, la SCM Sf. Arh. Mihail. Exprimăm condoleanțe familie îndurerare și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace.

Deces 1279: Cu regret, sistemul medical a mai pierdut un lucrător medical. MSMPS anunță trecerea în neființă a dnei Elena Suvac, în vârstă de 53 ani, care a activat cu dedicație în calitate de moașă la SR Ialoveni. Aceasta a fost internată la data de 16 septembrie, la SCM Sf. Arh. Mihail. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace.

Până la ziua de astăzi, 37 de lucrători medicali au decedat din cauza COVID-19.

VEZI ȘI ACESTE ȘTIRI

Startup Academy Bootcamp revine cu o nouă ediție: 3 zile de workshop-uri, 11 mentori internaționali, 10 cele mai bune startup-uri

Cel mai mare magazin Kaufland Moldova a fost inaugurat la Bălți. Doar câteva cifre care să vă convingă: Implicarea face diferența (VIDEO)

S-a dat startul înscrierilor în proiectul „Burse pentru formare profesională”