Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO, VIDEO/ Un nou protest…

FOTO VIDEO Un nou protest al femeilor în Belarus: Președintele nostru este Sveta

Sâmbătă, 26 septembrie, femeile protestează din nou la Minsk pentru a cere plecarea președintelui Aleksandr Lukașenko. Odată cu protestul, au început și arestările, notează Reuters.

Un grup de femei a scandat „președintele nostru este Sveta” – referindu-se la Svetlana Tihanovskaya, cea care l-a înfruntat în alegeri pe Lukașenko și despre care opozanții spun că, ea, de fapt este câștigătoarea scrutinului. După care, poliția din Belarus a reținut peste 10 persoane la protestul opoziției organizat în Minsk.

Imagini distribuite pe Twitter o arată pe Nina Baginskaya, de 73 de ani, care a devenit simbol al protestelor din ultimii 30 de ani, cum ține un steag alb-roșu, folosit de Republica Populară Belarus, dar care a fost înlocuit pe 7 iunie 1995.
Mai mulți jandarmi coboară dintr-o dubă, iar unul dintre ei încearcă să i-l ia, moment în care între cei doi se produce o încăierare, iar femeia țipă la reprezentantul forțelor de ordine.

La Minsk au avut loc arestări în masă în cursul protestelor de duminica trecută, la care oamenii au cerut demisia preşedintelui reales Aleksandr Lukaşenko. Peste 50.000 de oameni au participat la manifestaţia de duminică, cea de a şasea duminică la rând cu astfel de proteste.