(sondaj) Facebook, Odnoklassniki sau Viber. Ce rețele de socializare folosesc moldovenii

laptop diez (5)

Institutul Republican Internațional (IRI) a realizat un sondaj în Republica Moldova ce ține de viața ei socială, economică și politică. Printre întrebările adresate respondenților a fost o serie despre rețelele sociale utilizate. Potrivit rezultatelor, cei mai mulți moldoveni stau pe Facebook, iar 26 % dintre respondenți nu au niciun cont pe rețelele sociale.

Datele sondajului ne arată că Facebook este cea mai populară rețea de socializare din Moldova. 59 % dintre moldoveni și 70 % dintre chișinăuieni au un cont pe această rețea. Viber este al doilea în top, 50 % dintre persoanele chestionate utilizând activ această platformă. Pe locul trei s-a situat Facebook Messenger, cu 45 %.

34 % dintre respondenți au menționat că folosesc Odnoklassniki, 29 % au spus că au un cont pe WhatsApp, iar 26 % navighează pe Instagram. Totodată, 26 % dintre respondenți au spus că nu sunt activi pe rețelele sociale.

La sondaj au participat 2 017 persoane din diferite localități ale țării.

Datele au fost colectate în toată Moldova (cu excepția regiunii din Stânga Nistrului) între 16 iulie 2020 și 23 august 2020. Acestea au fost adunate prin interviuri telefonice asistate de computer (CATI), utilizând un mod de sondaj dual-frame format atât din telefoane mobile, cât și telefoane fixe. Numerele au fost selectate aleatoriu, printr-un generator automat.

Vezi întreg sondajul AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente