Coronavirus // Încă două decese printre lucrătorii medicali: O asistentă medicală și o moașă au fost răpuse de boală

Marcela Meglei
26/09/2020

Încă doi lucrători medicali au pierdut lupta pentru viață din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Este vorba despre asistenta medicală Liubovi Lupașco, în vârstă de 59 de ani, care activa la Centrul de Sănătate Vadul lui Vodă, și despre moașa Elena Suvac, în vârstă de 53 ani, care a activat la Spitalul Raional Ialoveni.

„Cu regret, MSMPS anunță trecerea în neființă a dnei Liubovi Lupașco, în vârstă de 59 ani. Dna Liubovi Lupașco a activat timp de 38 ani cu sârguință și responsabilitate, în calitate de asistentă a medicului de familie, Centrul de Sănătate Vadul lui Vodă. Acesta a fost internată la data de 16 septembrie, la SCM Sf. Arh. Mihail. Exprimăm condoleanțe familie îndurerare și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace.

Cu regret, sistemul medical a mai pierdut un lucrător medical. MSMPS anunță trecerea în neființă a dnei Elena Suvac, în vârstă de 53 ani, care a activat cu dedicație în calitate de moașă la SR Ialoveni. Aceasta a fost internată la data de 16 septembrie, la SCM Sf. Arh. Mihail. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace”, scrie în comunicatul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

De la începutul pandemiei în Republica Moldova, 43 de angajați ai sistemului medical au decedat din cauza complicațiilor provocate de infectarea cu coronavirusul de tip nou, iar bilanțul total al infectărilor a ajuns la 50.534.

Marcela Meglei
26/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii