fbpx

Artiștii la nevoie se cunosc! Muzicienii din România vor organiza un concert caritabil pentru a-și ajuta colegii de la Filarmonica Națională

Artiștii de la București vor organiza un concert caritabil pentru a-și ajuta colegii de la Filarmonica Națională din Chișinău. Mesajul de sprijin a fost transmis prin intermediul emisiunii „Obiectiv Comun” de la TVR Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Directorul Filarmonicii George Enescu din București a precizat că există o colaborare cu colegii săi basarabeni, dar ea ar trebui să fie mai strânsă. În același timp, el a precizat că „este nevoie de solidaritate acum”.

„Vom încerca să găsim o formulă în care orchestra dumneavoastră să ajungă la Bucureşti, să dea un concert, să recupereze banii. O să văd dacă e posibil să facem un concert cu donații către Filarmonica din Chişinău”, a spus Andrei Radu Dimitriu.

Acesta a precizat că urmează să discute și cu ambasadorul Republicii Moldova în România, pentru ca donaţiile adunate peste Prut să ajungă cât mai rapid la destinație.

Precizăm că, anterior, și ministrul Culturii din România a promis ajutor Filarmonicii de la Chișinău. El a menționat că va discuta subiectul cu premierul de peste Prut – Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:

Valentina Naforniță, alături de artiștii Filarmonicii Naționale! Soprana a lansat o colectare de fonduri pentru a ajuta muzicienii

Articole asemănătoare

Back to top button