image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

România, solidară cu artiștii de la Filarmonica Națională, rămași fără „casă”: „Vom căuta soluţii pentru a oferi ajutor”

România va oferi ajutor pentru restaurarea Filarmonicii Naţionale din Chişinău, distrusă ieri după un incendiu dezastruos care a afectat aproximativ 3.500 de metri pătrați. Despre aceasta a anunțat ministrul român al Culturii, Bogdan Gheorghiu, care a precizat că Guvernul român va căuta soluții concrete pentru a oferi ajutor.

„Sunt alături de toţi artiştii care au rămas acum fără «casă», dar şi de spectatorii care aşteptau redeschiderea ei – filarmonica se afla în reconstrucţie deoarece se pregătea celebrarea a 80 de ani de la înfiinţare, în această toamnă”, a comentat Bogdan Gheorghiu.

„Împreună cu premierul Ludovic Orban, vom căuta soluţii concrete pentru a oferi ajutor. Încercările grele sunt momentele care ne fac mai puternici! Suntem solidari cu Filarmonica Naţională «Serghei Lunchevici»”, a adăugat ministrul român al Culturii.

Un incendiu dezastruos a izbucnit ieri la Filarmonica Națională din Chișinău. Mai multe ore, zece echipaje de salvatori și pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările.

În consecință, tavanul sălii principale a cedat, iar flăcările au distrus biblioteca, săli de repetiții, dar și instrumente, printre care patru piane vechi ce valorează, fiecare, peste 100.000 euro. Oamenii de cultură, iubitorii de artă au început să colecteze fonduri pentru restaurarea Filarmonicii Naționale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: