Soprana Valentina Nafornița vine cu un apel către cetățeni, după incendiul devastator de la Filarmonică: „Să fim solidari, să ne ajutăm, sa reînviem din cenușă”

Soprana de operă din Republica Moldova, Valentina Nafornița, face un apel către toți cetățenii de a se solidariza și de a ajuta la reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, după ce ieri a fost devastată de un incendiu îngrozitor.

Foto: ea.md

„Nu ne arde nimeni speranța! Sunt cu sufletul alături de țara mea,de cultura, de oamenii de artă, de publicul care acum stă și plânge în urma incendiului devastator care pur și simplu a spulberat Filarmonica Națională din Chișinău. Sa fim solidari , să ne ajutăm, sa reînviem din cenușă!”, a scris pe pagina sa de facebook Valentina Nafornița.

Amintim că ieri seara, pompierii încă luptau cu flăcările după șapte ore de luptă continuă cu focul, în urma incendiului izbucnit la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici.

Incendiul la Filarmonică a izbucnit ieri, la amiază. Oamenii legii au închis circulația pe străzile din preajmă, iar la fața locului au venit 10 autospeciale și circa 50 de pompieri, pentru a lupta cu flăcările. Focul s-a extins și a distrus acoperișul unui local de lux alăturat.

Potrivit IGSU, incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2.


Pub