(foto/video) Incendiul ce ne-a sărăcit: Cele mai bune săli, întreg patrimoniul, inclusiv pianul din scenă, distruse de flăcările ce au cuprins Filarmonica

Întreg patrimoniul Filarmonicii Naționale a fost distrus și nu mai poate fi restabilit, în urma incendiului nemilos ce a cuprins ieri instituția. Directorul artistic al Filarmonicii, Marian Stârcea spune că cele mai bune săli din țară, Sala Mare și Mică, ce au găzduit cei mai vestiți artiști din lume, au fost transformate în scrum.

Foto: UNIMEDIA

„Pupitrele toate sunt arse, patrimoniul s-a dus... Pagube imense, mă doare sufletul. Un pian, care e în scenă, a ars, costă în jur de 150 de mii de dolari. Patrimoniul este de nerecuperat. Două săli au ars, cea Mare și cea Mică, cele mai bune săli din republică, ce au găzduit cei mai mari artiști din lume”, a declarat Marian Stârcea.

Pian - in flacari / Sursa:martor ocular

Flăcările au înghițit și notele, partiturile, însă artiștii speră să le poată restabili.

„După o anumită pauză, după restabilirea notelor, partiturilor, vom decide cum reluăm activitatea, dar vom funcționa neapărat. Erau programate concerte deja, la moment nu am anulat nimic. Astăzi chiar formația Concertino este la Butuceni, dar urmează să căutăm alte săli ca să nu le anulăm”, a menționat directorul artistic.

Potrivit unelor date, incendiul ce a distrus Filarmonica Națională, ce datează din 1940, ar fi pornit de la un scurt-circuit. Comisia însă examinează încă acest caz.

Incendiul a izbucnit ieri și a distrus totul în cale, inclusiv o sală de ceremonii din apropiere. 10 echipaje de pompieri au luptat cu flăcările până seara târziu, dar au reușit să le stingă în totalitate abia acum câteva minute.

Incendiu Filarmonica / Sursa:UNIMEDIA
Incendiu Filarmonica / Sursa:UNIMEDIA


Pub