(video) Profesorul din Ocnița și-a cerut scuze că i-a numit pe pensionari idioți: „Am fost filmat pe ascuns, am un respect față de aceste persoane, doar am fost provocat la o discuție”

Profesorul de educație fizică din cadrul unui liceu din Ocnița, filmat în timp ce discută cu elevii despre alegeri, și-a cerut scuze față de persoanele în etate pe care le-a jignit și spune că în filmulețul postat, fără permisiunea acestuia, a fost de fapt provocat la o discuție despre alegerile prezidențiale și ultimele evenimente din țară. Într-un video publicat pe pagina sa de Facebook, înregistrat pe același traseul unde a fost filmat pe ascuns, Boris Cușnir povestește că doar explica copiilor de ce este important să hotărască viitorul țării.

„Eu sunt profesorul care am fost ieri vizat într-un filmuleț, filmat fără acordul meu și plasat în spațiu public. Vreau să vin cu scuzele de rigoare în privința cuvintelor nepotrivite în adresa persoanelor în etate. Am un respect față de aceste persoane. Nu poate să fie viitorul fără trecut”, spune profesorul.

Acesta povestește că întorcându-se de la terenul unde au loc orele de educație fizică, a fost provocat la o discuție legată viitoarele alegeri și ce se petrece în spațiu public al țării.

„M-am străduit să le explic că viitorul este în mâinile lor și luând statistica, majoritatea tinerilor de 18-20 de ani nu iesă la vot și preferă alte ocupații în ziua alegerilor, le-am explicat că este necesar să iasă și să hotărască destinul țării.

Nu am avut în gând să umilesc persoanele în etate. De aceea vin cu scuzele de rigoare pentru toată populația care s-a simțit umilită”, a mai spus Cușnir.

Amintim că Consiliul de Etică al școlii urmează să determine dacă cele desfășurate reprezintă „o simplă expunere a unor opinii politice într-un cadru informal, eventual provocat și filmat pe ascuns, sau dacă reprezintă o încălcare a Codului de Etică privind normele de conduită în relațiile cu elevii referitor la aspectul politic în școală”.

Profesorul din Ocnița a fost filmat în timp ce le explica elevilor săi de ce este important să participe la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Bărbatul le spunea elevilor că este enervat de faptul că bătrânii de 70-80 de ani vor merge organizat la vot și vor decide soarta tuturor, în special a tinerilor, iar cei de 18+ preferă în ziua votului să iasă la picnic sau în baruri. Subiectul a fost discutat și în cadrul ședinței guvernului.


Pub