Filat, despre ultima sa discuție cu Plahotniuc: A venit noaptea la CNA și îmi povestea cum va cumpăra deputați și va guverna țara

Vlad Plahotniuc i-a spus lui Vlad Filat de ce l-a băgat în pușcărie. S-a întâmplat încă în 2015, noaptea, la sediul Centrului Național Anticorupție, însă fostul premier, actual lider al PLDM, a făcut dezvăluirile abia acum, în cadrul unei conferințe de presă.

„Ultima dată cu Plahotniuc am discutat în sediul CNA, în care am fost transferat în luna noiembrie, 2015. S-a întâmplat noaptea, am fost ridicat din celulă și dus în biroul lui Popenco, nu am știut că vine el, a apărut, de fapt mai mult a vorbit el, ce va face, mi-a spus despre deputații care urmează să plece din PLDM, din PCRM, că va cumpăra posturi de televiziune și va merge până la capăt”, a relatat Vlad Filat.

„I-am pus o singură întrebare: De ce ai făcut asta? A spus dacă nu o făceam eu, o făceai tu și că are dreptul și puterea să guverneze această țară. Atât. Mai mult probabil a vrut să își demonstreze puterea și să mă umilească, probabil”, a mai adăgat Filat.

Fostul premier a răspuns și la zvonurile lansate în spațiul public de către avocatul Igor Popa, precum că Plahotniuc a avut grijă de el cât timp a stat închis în penitenciarul Nr.13: „Da, Plahotniuc a avut grijă, m-a ținut 50 de luni într-o celulă și în urma condițiilor bazate pe grija pe care a avut-o el, am ieșit și cu cancer din închisoare”.

Astăzi, Vlad Filat a venit cu o reacție la acuzațiile lansate public de fostul său avocat, Igor Popa, zilele trecute, în adresa sa.

Miercuri, în cadrul emisiunii Secretele Puterii, de la Jurnal TV, Igor Popa a declarat că Vlad Filat ar fi furat 100 de milioane de euro din băncile moldovenești, cu ajutorul lui Ilan Șor: „După ce a fost reținut Vlad Filat el permanent îmi spunea minciuni că el nu a luat niciun ban de la Șor, că el a primit doar ceas și mașină. Dar documentele arătau altceva, se vedea clar că Filat totuși a furat. Încercam să contrapun banii despre care povestea el, cei 100 de milioane de dolari sau de euro, cu banii care apăreau în dosar. Procurorii de atunci au exagerat și au băgat în dosarul lui Filat tot ce este posibil și imposibil, dar opinia mea este că Filat a furat 100 de milioane de euro din băncile moldovenești, cu ajutorul lui Șor. O bună parte din acești bani sunt stocați, acum, în Europa, și în Africa, regiunea Uganda. Au fost o parte și în Turcia, dar i-au consumat deja”.

Avocatul a adus și alte acuzații în adresa liderului PLDM, precum că acesta ar fi primit cadouri de la Vlad Plahotniuc, cât timp a fost în penitenciar, iar la moment, Filat ar fi cercetat acum de procurorii de la Frankfurt, pe numele lui fiind deschis un dosar pentru spălare de bani.


Pub