Războiul declarațiilor pe Facebook, între Ion Sturza și Vasile Năstase. „Pe noi ne caracterizează lupta, chiar dacă o să vă deranjăm liniștea”

Fostul premier Ion Sturza și fruntașii Platformei DA nu ratează ocazia să își arunte replici tăioase. După ce recent, Sturza a declarat că Andrei Năstase ar încerca „să facă tot posibilul ca Maia Sandu să nu ajungă președintă sau sa aibă un scor cât mai slab”, la scrutinul prezidențial din noiembrie, prin faptul că ar fi lansat în spațiul public mai multe materiale care ar pune-o într-o lumină proastă pe lidera PAS, astăzi a apărut un nou motiv de replici în contradictoriu: incendiul de la Filarmonica Națională. Sturza a menționat, pe Facebook, că sunt necesare donații pentru restabilirea clădirii mistuite de flăcări, iar Vasile Năstase i-a propus „să facă o donație în măsura posibilităților”. Replica nu s-a lăsat așteptată, dar nici răspunsul din partea deputatului Platormei DA.

Foto: Colaj UNIMEDIA

În urma unei postări despre incendiul de la Filarmonica Națională, făcute de Ion Sturza pe pagina sa de Facebook, deputatul Platformei DA Vasile Năstase i-a propus să „facă o donație în măsura posibilităților”, pentru restabilirea clădirii incendiate.

„Aici e nevoie de un sigur lucru, sa tăcem puțin. Atât! Voi puteți să vă liniștiti ?! Vă trageți foloase electorale pe scrum? i-a răspuns fostul premier.

„Gândim diferit, acționăm diferit. Acum nu e timpul tăcerii, e timpul acțiunii. Când noi am început să acționăm, mulți au tăcut. Referitor la dividende politice; sper sa nu ne incriminați nouă tragedia. Să fiți liniștit!”, a menționat, în replică, Vasile Năstase.

Schimbul de replici a continuat prin noi postări pe rețelele de socializare, cu acuzații reciproce, făcute public

„Astăzi, emoții sincere, oferte de ajutor sunt multe. Important e să le separăm de cei care vor să-și facă doar PR. Și îi rog pe unii să nu mă „scoată la tablă”. Fundația noastră acordă anual suport de milioane pentru programe de educație, sănătate, cultură. Eu categoric evit publicitatea. Caritatea se face în tăcere...Și de data aceasta vom ajuta, fiți siguri! Dar în liniște...”, a menționat Sturza într-o postare.

Ce e de făcut ? Așa cum arată acum clădirea filarmonicii în poze, se pare că puțin ce se mai poate salva. Clădirea în...

Publicată de Sturza Ion pe Vineri, 25 septembrie 2020

Și Vasile Năstase a făcut o postare pe pagina sa, drept răspuns la îndemnul de a tăcea:

„Domnul Sturza ne sfătuiește să ne liniștim. Să nu facem nimic. Să stăm și să așteptăm. Domnule Sturza, tăcerea e pentru cimitir, deși și acolo nu e prea multă liniște...

Andrei trebuia să tacă și atunci când se intra cu lama în Gaudeamus. Trebuia să stea de o parte, să nu oprească la propriu buldozerul.

Când a anunțat o țară de furtul miliardului trebuia să tacă, să facă liniște. Când a strigat că ne fură Aeroportul a greșit, a stricat liniștea celor din guvernul Leancă.

Când a zguduit țara cu protestele de sute de mii de oameni, iarăși a greșit. Trebuia să meargă în străinătate, să facă studii în marile capitale europene - unde era așteptat! - sau să facă intermedieri de sute de milioane de dolari așa cum ați făcut DVS cu KazMunaiGaz (KMG),prin diferite offshore-uri. Nu, el a decis să rămână alături de oameni și să sfideze liniștea, să strige din toți bojocii, să oprească jafurile banditești din care făceau parte și unii amici de-ai DVS.

Domnule Sturza, pe noi nu ne caracterizează tăcerea. Pe noi ne caracterizează lupta, implicarea, reconstrucția. Asta știm să facem, asta vom face. Chiar dacă o să vă deranjăm liniștea și o să vă determinăm să vă ridicați din fotoliul confortabil, să trageți draperiile scumpe și să ascultați sublimul strigăt al Demnității!”.

Domnul Sturza ne sfătuiește să ne liniștim. Să nu facem nimic. Să stăm și să așteptăm. Domnule Sturza, tăcerea e pentru...

Publicată de Vasile Nastase pe Vineri, 25 septembrie 2020

Clădirea Filarmonicii a luat foc ieri, la amiază. Oamenii legii au închis circulația pe străzile din preajmă, iar la fața locului au venit 10 autospeciale și circa 50 de pompieri, pentru a lupta cu flăcările. Focul s-a extins și a distrus acoperișul unui local de lux alăturat.

Potrivit IGSU, incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2.

Directorul artistic al Filarmonicii, Marian Stârcea a declarat că întreg patrimoniul Filarmonicii Naționale a fost distrus și nu mai poate fi restabilit, în urma incendiului nemilos ce a cuprins ieri instituția.

Astăzi, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit primele ipoteze privind izbucnirea arderii în edificiul Filarmonicii Naționale Serghei Lunchevici.

Totodată, Guvernul RM a anunțat că va deschide un cont pentru colectare de fonduri, bani care vor fi direcționați pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale.


Pub