Peste 800 de persoane tratate de COVID-19 au donat plasmă. Ministerul Sănătății reiterează apelul de solidarizare cu pacienții aflați în stare gravă

doneaza-600×359

Ministerul Sănătății reiterează apelul său către toate persoanele care s-au tratat de COVID-19, să se solidarizeze cu pacienții aflați în stare gravă, care luptă cu această infecție, prin donarea de plasmă convalescentă ce conține anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2. În perioada 13 aprilie-24 septembrie 2020, 837 de persoane tratate de COVID-19 au donat plasmă și au fost, fiind produse 2 862 de doze.

Menționăm că plasma convalescentă conține anticorpi împotriva virusului SARS-CoV-2, care provoacă infecția COVID-19. În acest context, toate persoanele, care s-au tratat de COVID-19, sunt rugate să se solidarizeze cu pacienții aflați în stare gravă, care luptă cu această infecție, prin donarea de plasmă convalescentă.

Persoanele pot dona plasmă atât la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, care dispune de subdiviziuni în Bălți, Cahul și Chișinău, dar și în alte centre de donare. Procedura poate fi efectuată după două săptămâni de la externare de către persoanele de gen masculin care au fost tratate de COVID-19, cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, care nu au boli cronice: diabet zaharat, boli cardiovasculare și pulmonare, boli ale ficatului și rinichilor.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus este de 48 953 de cazuri, iar al celor tratate este de 36 643 de persoane.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente