Microsoft va oferi acces la sistemul Office 365 pentru instituțiile de învățământ din țară. De care instrumente se vor folosi elevii și profesorii

DSCF1179.0.0
Foto: The Verge

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și compania Microsoft au semnat astăzi un memorandum pentru susținerea sistemului educațional din Republica Moldova. Instituțiile de învățământ din țară vor obține accesul la Office 365 A1, la platforme interactive pentru perfecționarea și recalificarea cadrelor didactice și oferirea sprijinului în implementarea modelului de învățare la distanță și a modelului mixt.

Grație acestui parteneriat, elevii/studenții și profesorii vor beneficia de instrumente precum: Microsoft Teams, care poate fi utilizat ca platformă de învățare la distanță și care le permite utilizatorilor să organizeze lecții video de la distanță, să colaboreze între grupuri și clase, să genereze sarcini de învățare și să definească termenele-limită pentru temele de acasă.

Un alt instrument important este și Microsoft Forms. Acesta este utilizat în procesul de evaluare pentru a crea și partaja teste, oferă scorul final după finalizarea testului, iar profesorul va economisi timpul verificând corectitudinea răspunsurilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente