Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”

asigurare

Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline al Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”. Decizia a fost luată ieri de Asambleea Generală – organul de conducere al Sistemului Internațional de Asigurări „Carte Verde”.

„După două decenii de monitorizare instituită de către Consiliul Birourilor «Carte Verde» (CoB, Bruxelles), în raport cu Republica Moldova, implicit cu piața de asigurări autohtonă, Asambleea Generală – organul de conducere al Sistemului Internațional de Asigurări «Carte Verde» –, convocată în data de 24 septembrie 2020, a hotărât»[…] de a nu prelungi statutul de «monitorizare» a BNAA din R. Moldova». Respectiv, potrivit acestei decizii, BNAA – organizație reprezentativă a companiilor de asigurări emitente de certificate «Carte Verde» – obține statut de membru cu drepturi depline în cadrul SIA «Carte Verde»”, se arată într-un comunicat al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Organul decizional respectiv, de asemenea, a desemnat-o pe dna Alina Osoianu, director executiv BNAA, în calitate de copreședinte al Comitetului pentru reglementări interne, CoB.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente