Directoarea gimnaziului din Hiliuți, care a permis încălcarea normelor antiepidemice la inaugurarea unui grup sanitar, a fost amendată cu 1.000 de lei

Anticoruptie.md
25/09/2020

Centrul de Sănătate Publică Bălți a sancționat-o pe directoarea gimnaziului din satul Hiliuți, raionul Râșcani, pentru că a admis încălcarea normelor antiepidemice la inaugurarea grupului sanitar din instituția de învățământ. 

Precizăm că în spațiul public au apărut fotografii în care doi copii, alături de directoarea instituției, primarul de Hiliuți, un deputat al PSRM și președintele de raion apar într-o imagine de la inaugurarea unui grup sanitar. Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului, Maia Bănărescu, a condamnat cu fermitate exploatarea imaginii copilului în scopuri electorale sau politice. Ombudsmanul este de părere că această activitate depășește orice limite ale acceptabilului și reprezintă o mostră a lipsei de bun-simț.

Ombudsmanul copilului i-a îndemnat pe politicieni și  formatori de opinie să renunțe la experiențele de acest gen, iar publicului larg, părinților – să descurajeze aceste acțiuni, prin dezaprobarea lor și neadmiterea antrenării minorilor în atare evenimente. În cazul în care utilizarea imaginii copiilor s-a produs fără de acceptul prealabil al părinților sau al copiilor, Maia Bănărescu încurajează sesizarea organelor de resort și solicitarea atragerii la răspundere administrativă a făptuitorilor.

Și Ala Nemerenco, fosta ministră a Sănătății, califică drept „lipsă de cultură, educație și pline de cinism” acțiunile prin care s-au manifestat deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, de asemenea fruntaș socialist, primarul și directoarea gimnaziului din localitate.

Anticoruptie.md
25/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii