fbpx

„Să-l ia de urechiușe pe Igor Popa”. Reacția Procuraturii Generale la cererea lui Vlad Filat

După ce avocatul Igor Popa a făcut mai multe acuzații în adresa lui Vlad Filat, fostul său client, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a cerut Procuraturii Generale audierea acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o conferință de presă de astăzi, Filat a negat toate acuzațiile fostului său avocat.

„Fac apel public la PG să se autosesizeze pe marginea declarațiilor mincinoase făcute de Igor Popa. Să-l ia de urechiușele operate recent și să-l audieze. Luni voi depunere o plângere la PG prin care voi solicita audierea lui Igor Popa pentru a prezenta probe asupra afirmațiilor făcute. Sunt la dispoziția instituțiilor abilitate zi și noapte pentru a clarifica situația.

Tot luni voi depune plângere la Uniunea Avocaților pentru ca să examineze în conformitate cu legea și Codului de Conduită a avocatului acțiunile pe care le-a întreprins dânsul. În același rând, voi depune un demers la PG să mi se ofere răspuns dacă am depus vreodată vreun denunț împotriva cuiva. Un demers paralel voi depune și ce ține de domnul Stati, este un om pe care îl respect foarte mult și niciodată nu aș fi făcut ceva împotriva lui.

În același rând voi depune plângere penală împotriva lui Igor Popa privind divulgarea secretului corespondenței în exercitarea atribuțiilor funcționale în baza articolului 178. Voi depune demersurile către instituția abilitată pentru a da calificarea juridică și a întreprinde măsurile care se impun în legătură cu activitatea detectivilor care știu totul despre mine și posibil alți oameni”, a fost mesajul lui Vlad Filat de astăzi.

Drept răspuns, acordat pentru tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale – Maria Vieru – a declarat că avocatul a fost contactat ieri de oamenii legii pentru a se prezenta la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și a prezenta dovezi la cele spuse.

Back to top button