/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

UPDATE. Atacul de la fostul sediu al revistei Charlie Hebdo. Cine sunt cei doi oameni care au fost răniți

missing
25 septembrie 2020, ora 20:10

Actualizare ora 18:00. Viața niciuneia dintre cele două persoane care au fost rănite în atacul cu armă albă comis vineri în apropierea fostului sediu al săptămânalului Charlie Hebdo din Paris nu este în pericol, a anunţat premierul francez Jean Castex, potrivit Agerpres.

Cele două persoane sunt jurnalişti care au fost atacaţi la întâmplare, în timp ce se aflau într-o pauză de fumat.

„Acest atac s-a întâmplat într-un loc simbolic, într-o perioadă în care are loc procesul privind teribilele atacuri asupra redacţiei Charlie Hebdo”, a subliniat Castex. Şeful executivului francez, care s-a deplasat la locul incidentului, a spus că principalul atacator a fost arestat. O a doua persoană se află de asemenea în arest.

Cel puțin patru au fost înjunghiați vineri, la Paris, lângă fostul sediu al publicației Charlie Hebdo. Autoritățile au anunțat că ancheta a fost preluată de parchetul antitero, transmite Digi24.ro.

Actualizare 15:00. Autoritățile franceze au revizuit bilanțul atacului, în prezent fiind vorba despre doi oameni grav răniți.

Procurorii antitero au preluat ancheta, precizând că fac cercetări cu privire la „o tentativă de asasinat de natură teroristă”.

Atacul a avut loc în urmă cu scurt timp, iar din informațiile disponibile la această oră se știe că trei dintre răniți sunt în „urgență absolută”.

???? Live pictures from Paris after knife attack near the former office of Charlie Hebdo

???? Live pictures from Paris after knife attack near the former office of Charlie Hebdo

Publicată de Euronews English pe Vineri, 25 septembrie 2020

Presa pariziană scrie că ar putea fi vorba despre doi atacatori, care ar fi folosit macete, și că un bărbat cu sânge pe haine a fost prins în apropiere, însă nu se știe cu exactitate dacă el este atacatorul.

Polițiștii urmează să anunțe în scurt timp informații oficiale cu privire la atacatori și eventualele motive ale acestora.

Între timp, mai multe școli din zonă au fost închise, ca măsură de precauție, iar premierul Jean Castex a anunțat formarea unei celule de criză.

Ce a povestit un martor despre atacul armat de lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo

Un martor a povestit: „Fiul meu făcea sport în apropiere, în momentul incidentului. A auzit oameni țipând și a văzut un bărbat fugind cu un cuțit mare. A văzut o femeie și un bărbat răniți”. Bărbatul, care locuiește în zonă, a spus că trăiește „amintiri traumatice”.

Atacul are loc la câteva zile după ce teroriștii Al-Qaida au amenințat jurnaliștii Charlie Hebdo, pentru că aceștia au republicat caricaturi cu profetul Mahomed, dar și în contextul în care, la o instanţă specială din Paris, continuă procesul în cazul atentatelor din 2015.

În urmă cu cinci ani, zece ziariști de la Charlie Hebdo au fost uciși într-un atac comis de doi teroriști Al-Qaida. Motivul au fost tocmai caricaturile cu profetul, care i-au înfuriat pe islamiști.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram