image
Sursa foto: Jurnal.md

Laboratorul experimental antiincendiar a ajuns la Filarmonica Națională: Acoperișul clădirii va fi demontat

UPDATE 19.40 // Intervenția pompierilor continuă. Pe parcursul nopții, la fața locului urmează să fie efectuate lucrări de demontare a construcției acoperișului. Laboratorul experimental antiincendiar ajuns la fața locului va efectua toate cercetările de rigoare pentru inaintarea primelor versiuni, informează IGSU. Specialiștii vor realiza cercetarea statică și dinamică a locului incendiului pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei de producere a arderii.

________________________________

UPDATE 17:30 // Incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare, flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2. La moment, pompierii efectuează lucrări de spălare și demontare în interiorul clădirii.

___________________________________

UPDATE 14.40 // Tavanul din sala principală a Filarmonicii Naționale s-a prăbușit la ora 14:15. La fața locului continuă să lichideze incendiul zece echipaje de pompieri. Liliana Pușcașu spune că la moment este vorba despre o intervenție complicată întrucât construcția acoperișului este din materiale de lut și lemn.

___________________________________

UPDATE 13:30// Alte trei echipaje de pompieri au intervenit la fața locului. În total 8 echipaje de pompieri luptă cu flăcările. IGSU informează că au fost create 5 echipe ale Serviciului de protecție contra gaze și fum care lucrează pe trei sectoare în interior și exterior pentru localizarea și lichidarea arderii. La ora 12.43 incendiului i s-a conferit gradul sporit de intervenție.

__________________________________

Acoperișul unei anexe a clădirii Filarmonicii Naționale a fost cuprins de flăcări cu puțin timp în urmă. Cinci echipaje de pompieri sunt la fața locului și luptă cu flăcările.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu vine cu informații despre incendiul de la Filarmonica Națională.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:00. Potrivit primelor informații, a fost depistat fum dens din acoperișul clădirii Filarmonicii Naționale din capitală. La fața locului au fost îndreptate 5 echipaje de pompieri, inclusiv și o autoscară.

Ajunși, angajații IGSU au stabilit că arde acoperișul unei anexe. La moment, nu au fost raportate victime, iar pompierii efectuează intervenția pentru localizarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite ulterior.

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md
dse.mddse.md
dse.mddse.md

dse.mddse.md

Angelica Frolov//FacebookAngelica Frolov//Facebook

Jurnal.mdJurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: